Vijesti

Kia povećala prodajne ciljeve

Proizvođač automobila Kia u Europi i dalje ne posustaje – u prodaji vozila bilježi rekordnih osam mjeseci, čime i dalje pretječe europsko tržište automobila koje se oporavlja nakon financijske krize.

15 posto bolje nego lani

Po podacima europskog udruženja proizvođača automobila ACEA je Kia do kraja kolovoza povećala prodaju za 15 posto, što znači 292.938 prvi put registriranih Kija u odnosu na 255.217 vozila u istom periodu prošle godine. Prodaja Kije je tako gotovo dvaput veća od rasta europskog tržišta u cjelini, koje se povećalo za 8 posto.

0,2% povećanje tržišnog udjela

S povećanjem prodaje povećao se i tržišni udio najstarijeg korejskog automobilskog proizvođača, koji se u prvih osam mjeseci 2016. povećao na 2,9%. U istom periodu prošle godine tržišni udio je iznosio 2,7%.

Kia u Europi očekuje rast od 12 %

Michael Cole, glavni izvršni direktor Kia Motors Europe, uspjeh je komentirao riječima: “Kia u Europi napada tržišni udio od 3 %. Najnoviji podaci pokazuju da smo na pravom putu da to postignemo. Velika potražnja je već premašila prvobitno planiranu prodaju u 2016., zato smo planove o rastu prodaje povećali s 9 na 12 posto.”

Najnoviji modeli poboljšavaju prodaju u Europi

Prodaja novog Sportaga – s prodatih 97.062 vozila u ovoj godini je Kijin najprodavaniji model u Europi – bolja je nego ikad prije (37 posto bolje nego lani). Iskazao se i cee’d, koji je našao 54.081 novog kupca, što je 5 posto više nego lani.

Izvanredan odaziv na novu Optimu

Dosad je bilo prodatih više od 4.500 primjeraka nove limuzine Optima, koja je stigla na tržište početkom godine (2.064 u istom periodu lani). S obzirom na činjenicu da Optima uskoro (kod nas sredinom studenog) dolazi u tri nove varijante – Sportswagon, Plug-in Hybrid i GT- jasno je da će to samo još dodatno ojačati prodaju Optime na starom kontinentu.

Hibridni crossover Niro ovih dana kod prvih kupaca

Pri primjerci novog hibridnog crossovera Kia Niro ovih dana su dobili svoje prve vlasnike (kod nas sredinom studenog), a Korejci su do kraja kolovoza dobili već 1.800 narudžbi iz cijele Europe.