Sport Vijesti

Kia već 15 godina sponzor ABA lige

Kia je već 15 godina zaredom sponzor regionalne košarkaške lige ABA (Adriatic Basketball League).

Liga koja je stvorila mnogo NBA igrača

Liga, koja je od prve sezone 2001/2002 dva puta mijenjala ime (Goodyear, NLB), ali uvijek održavala i ime Jadranska liga, već od samog početka spada među najbolje košarkaške lige u Europi. Zato i ne čudi da Kia kao proizvođač kvalitetnih vozila za mlade u srcu, podržava ligu u kojoj je igralo mnoštvo velikana europske i svjetske košarke (od naših reprezentativaca koji su sadašnji NBA igrači: Dario Šarić i Mario Hezonja, zatim Goran Dragić, Nikola Jokić, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović, Jusuf Nurkić, Nikola Peković).

14 klubova iz šest zemalja – među njima i Cedevita, Cibona i Zadar

U ovoj sezoni natječe se 14 ekipa iz svih 6 zemalja s područja bivše države, a hrvatsku košarku zastupaju aktualni prvak Cedevita te Cibona (Zagreb) i Zadar. Titulu brani beogradska Crvena zvezda, koja će treći put zaredom pokušati osvojiti prvenstvo, gdje i inače najviše uspjeha imaju klubovi iz Srbije, koji su dosad osvojili čak 11 titula (Zadar osvajač lige u sezoni 2002/2003, a Cibona 2013/2014.).

Više od sporta

Razlozi za Kijino dugogodišnje sponzorstvo lige nisu samo sportski, jer je to između ostalog jedino natjecanje, koje povezuje cijelu regiju i utjelovljuje vrijednosti, koje i sama Kia cijeni: zabava, timski duh i poštovanje različitosti, a pored toga se radi o jednom od najpopularnijih i najuspješnijih sportova kod nas.

Kia inače podržava brojne vrhunske sportske događaje (europsko i svjetsko prvenstvo u nogometu, teniski grand slam Australian Open, košarkaška NBA liga, brojni klubovi i reprezentacije u različitim sportovima – nogomet, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo itd.).

normal_zadar-kk_zadar-kk_fmp-300916-54 normal_pg_016 kia-logo-pimgpsh_fullsize_distr aba_jtd_logo_horizontal_250x150