Vijesti

Kijina limuzina K900

Kia Motors je pokazao prve crteže svoje nove luksuzne limuzine K900. Kako eksterijer tako je i kabina novog K900 nastala kao plod suradnje Kijinih dizajnerskih centara u kalifornijskom Irvineu i korejskom Namyangu, koji je inače glavno središte Kijinog dizajna te istraživanja i razvoja. Elegantna i minimalistična unutrašnjost novog K900 svim putnicima u kabini pruža mirnu sredinu u kojoj vrijeme drugačije prolazi.

Ugodan ambijent u kabini sa suvremenim kombinacijama materijala

Kia je stvorila elegantnu i luksuznu kabinu u kojoj je vozač postavljen u središte i stvoren je osjećaj sigurnog utočišta od vanjskog svijeta. Površine koje se protežu od središnje konzole do vrata, napravljene su od suvremenih kombinacija materijala, mekih na dodir, s detaljima od drveta i furnira te prave kože.

Minimalistička unutrašnjost s naprednim tehnologijama i novo HMI sučelje

Minimalistička unutrašnjost novog K900 donosi novo HMI sučelje i napredne in-car tehnologije, kao primjerice novi inteligentni sustav kontrole osvjetljenja i ambijentalno osvjetljenje s kromoterapijom (terapija s bojama). 12,3-inčni HMI zaslon ugrađen je kako bi poboljšao mir i spokoj u kabini. HMI nadzor osvjetljenja koristi senzore blizine, koji osvjetljavaju tek kod prepoznavanja približavanja vozačeve ruke na prekidaču armaturne ploče. Vozači mogu sami podestiti sustav ambijentalno osvjetljenje. Suptilno osvjetljenje može osvjetljavati kabinu u čak 64 boja i sedam tematika, što stvara suvremen, ali nadasve ugodan ambijent.

Nova limuzina Kia K900, koju će proizvoditi u Južnoj Koreji, biti će dostupna na nekim svjetskim tržištima (među kojima nema Europe) u drugoj polovici godine.