Vijesti

KONA od sada i u diesel izvedbi

KONA obitelji pridružio se novi, efikasan i pouzdan, 1,6-litreni CRDi Smartstream dieselski motor kao odgovor dugoročnim ciljevima i standardima CO2 emisije.Proširenje KONA linije čini i model KONA Electric koji je postavio prekretnicu na tržištu u vožnji bez emisije ispušnih plinova. Novi 1.6 CRDI dieselski motor dolazi u dvjema razinama snage: 115 KS sa šeststupanjskim mjenjačem i prednjim pogonom te 136 KS uz sedmobrzinski automatski DCT mjenjač s dvjema spojkama i opcijskim pogonom na sve kotače.

Moderan, proporcionalan i dinamičan izgled KONE dodatno je naglašen kaskadnom rešetkom hladnjaka koja predstavlja jedan od simbola Hyundai identiteta, dvostrukim LED prednjim svjetlima i LED dnevnim svjetlima za vožnju te kratkim stražnjim prevjesima i branicima. Aluminijski naplatci od 18 inča i antena u obliku peraje morskog psa dodatno doprinose voluminoznom i uvjerljivom karakteru automobila.

Nova KONA dolazi uz više dostupnih boja karoserije i krova, koje čine ukupno dvadeset sedam individualnih kombinacija, omogućujući kupcima da kreiraju izgled koji najbolje odgovara njihovom karakteru i životnom stilu.

Hyundai KONA nudi besprijekoran integrirani sustav povezivanja i multimedije koji vožnju čine intuitivnijom i sigurnijom. Kupci mogu birati između tri opcije: standardni audio sustav s 5” LCD dodirnim zaslonom s radijem te bluetooth i USB povezivanjem, audio sustav s 7” LCD dodirnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto sustavom ili 8” LCD dodirni zaslon s navigacijom i 3D kartama.

Nova KONA je opremljena Hyundai SmartSense sustavom koji je u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima. Između ostalog podrazumijeva sustav prepoznavanja prepreka i autonomnog kočenja u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection), detektor mrtvog kuta (BCW), sustav koji upozorava vozača na umor (DAW) i sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS). Head-up display pokazuje relevantne informacije o vožnji izravno u liniji vida vozača, omogućujući vozaču bržu obradu informaciju te zadržavanje pozornosti na cesti. KONA je opremljena i prvoklasnim KRELL-ovim glazbenim sustavom s 8 zvučnika koji donosi vrhunski doživljaj u vožnji.

Ponudu nove KONE u bogato opremljenim paketima opreme provjerite nahyundai.hr/modeli/kona/te u ovlaštenoj Hyundai prodajnoj mreži: hyundai.hr/prodaja/.