Izdvojeno Predstavljamo

Lexus otkriva novi LS

Lexus je u San Franciscu (Kalifornija) Lexus predstavio novi LS kroz paletu koja uključuje modele: LS 460, LS 600h i potpuno novi LS F SPORT. Najluksuzniji  u ponudi LS 600h, s Lexus Hybrid Drive pogonom, i dalje ostaje usamljen na tronu, kao najmoćniji hibridni V8 na svijetu. Nakon nedavne premijere modela GS i ES, novi Lexus je hrabar spoj profinjenosti i napretka. To dokazuje snažnim dizajnom demonstriranom kroz specifične Lexus vretenaste rešetke na prednjoj maski, te poboljšanim voznim svojstvima i najnaprednijim tehnološkim rješenjima današnjice.

         ”S više od 730,000 prodanih primjeraka tijekom 23 godine, četvrta generacija LS je narasla i razvija se  na svom putu“, rekao je Kiyotaka Ise, predsjednik Lexus International. “Naš najbolji model ima puno snažniju vizualnu prisutnost; hrabar novi dizajn i odražava Lexusovo sazrijevanje. Novi LS donosi oštriju voznu dinamiku, najvišu razinu profinjenosti i luksuza te je sve ovo podržano najvišom razinom tehnologije u automobilskoj industriji”. Novi LS ima preko 3.000 promjena, uključujući i tri svjetske premijere tehničkih inovacija, te 15 noviteta za Lexus.

LS je uvijek privlačio  kupce koji zahtijevaju najbolje. Oni cijene visoku rafiniranost i luksuz kakav može pružiti jedino LS“, rekao je Hideki Watanabe, LS glavni inženjer. “Dakle, na početku programa razvoja LS, morao sam svjesno proširiti svoje horizonte, fokusirajući se na detalje iz svijeta umjetnosti, dizajna i tehnologije – takav je bio prvi korak prema stvaranju najsofisticiranije limuzine LS koja može zadovoljiti najzahtjevnije kupce.” Odgovarajući na povratne informacije vozača ovoga modela, tijekom  razvoja je odlučeno podići ljestvicu  još više, u ostvarenju novih dimenzija profinjenosti, udobnosti, vožnje, tehničkoj izvrsnost i iznad svega – kvaliteti.

Dizajn

         Vanjski dizajn novog LS je sveobuhvatno redizajniran. Po prvi puta u Lexusu, model može biti opremljen sa svim vanjskim LED svjetlima, uključujući vertikalna svjetla za maglu koja imaju ugrađen najmanje PES leće na svijetu i jedinstvene, L-oblika, cijevi dnevnoga svjetla (DRLs). Snažna, sofisticirana dinamičnost prisutna kod svih novih Lexus modela očituje se već iz pogleda na vretenaste  rešetke, nagrađivane za jedinstven dizajn. LS je kombinacija poboljšane elegancije, momentalne upečatljive prisutnost na  cesti  te snažnog brand identiteta  koji u potpunosti odgovaraju ovom najluksuznijem modelu u Lexus ponudi.  Percepcija dinamike novim dizajnom, dodatno je osnažena poboljšanjem u dinamici vožnje, odzivnošću, lakoćom upravljanja  i agilnost.

Dinamika vožnje

         Novi, laserski šavovi te nove tehnike lijepljenja elemenata tijela povećale su ukupnu čvrstoću karoserije. To ne samo da poboljšava stabilnost, već omogućuje udobniju vožnju s boljim osjećajem upravljanja i boljom agilnosti. Kroz novu kontrolu u 4 kotača u evoluciji Adaptivnog Varijabilnog ovjesa (AVS), te kontrolu naginjanja i smanjeno ‘ljuljanje’ novi LS pruža izvrsnu udobnost i stabilnost. Izmijenjen upravljač nudi primjetna poboljšanja preciznosti i odzivnosti. I kočioni sustav je poboljšan za više snage i veći neposredan osjećaj kontrole na pedali kočnice. Novi način odabira režima vožnje omogućuje  pet opcija: Eco i Comfort, Normal, SPORT S i SPORT +, kako bi se optimizirala a tehnologija da pruži željenu kombinaciju upravljanja, udobnosti, performansi i ekonomičnosti.

F SPORT

Posve novi LS F SPORT kombinira sportski, agresivan, vanjski i unutarnji dizajn s pravim dinamičkim poboljšanjima, uključujući i snižavanje visine za 10 mm, Brembo 6-klipne®  prednje kočnice, i kontrolu komandi na  upravljaču. Modeli LS 460 sa stražnjim pogonom dodatno koriste prednosti dodavanja Torsen Limited Slip Diferencijala i komande na upravljaču. I LS 600h  opremljen je Aktivnim stabilizatorima. LS 460 F SPORT također ima kreator zvuka usisa motora, pojačavajući vibracije  usisnog impulsa i provodeći ga u kabinu.

Otmjenost, udobnost i napredak

Predstavljajući daljnja poboljšanja, Lexus LS, koji je prihvaćen kao vozilo ” iznad konkurencije”; tj. jedan od najtiših i najudobnijih automobila u svijetu,  postavlja zahtjev za što mirnijom i udobnijom vožnjom. Sveobuhvatna poboljšanja napravljena su na motoru, poboljšana je zvučna izolacija ceste i vjetra, a nova luksuzna limuzina može se opremiti po prvi puta u Lexusu – kotačima koji imaju šuplje ćelije, kako bi se smanjila buka kotača ( čime je smanjena buka u kabini). Prednja sjedala dodatno su poboljšana, a prva na svijetu Klima kontrola za prednja i stražnja sjedala te grijač upravljača, sada se mogu automatski uključiti u rad novog ”Lexus Concierge klima uređaja” sa čak 13 senzora kojima upravlja Središnji ECU. Prelijepo oblikovana unutrašnjost LS ističe se prvim u svijetu naprednim sustavom rasvjete (AIS), s novim šampanj bijelim unutarnjim svjetlom i dinamičnim LED osvjetljenjem instrument ploče. Novi dizajn interijera ne usredotočuje se samo na još veću razinu profinjenosti i udobnosti putnika, već odgovara na zahtjeve daljnjeg sazrijevanja Lexusovog poznatog sučelja Human Machine Interface (HMI). Nagrađivani sustav daljinskog dodira (Remote Touch) nudi sveobuhvatni informativno-zabavni sustava kontrole preko najvećeg automobilskog zaslona 12,3 “LCD. Lexus navigacijski sustav koristi se snažnim HDD velikog kapaciteta  i internet konekcijom, što ga čini jednim od najbržih i najpreciznijih sustava na tržištu. 19 zvučnika iz Prestižnog Mark Levinson Reference Surround Sustava nudi, danas najbolje dostupno audio iskustvo u automobilu. A sustav zabave na stražnjim sjedalima je nadograđen  Blu-ray playerom.

Napredna sigurnost

Novi Advanced Pre-Crash Safety sustav (A-PCS) za izbjegavanje sudara, najnapredniji je aktivni sigurnosni sustav u automobilskoj industriji. Sustav je osmišljen kako bi pomogao vozaču u izbjegavanju ili ublažavanje sudara s vozilom ili  pješakom u širokom rasponu uvjeta pri različitim brzinama,  u vožnji gradom ili autocestom , po danu ili noći. Novorazvijeni prilagodljivi Sustav prednjih svjetala (AHS) automatski prebacuje između niskog, i visokog snopa i načina osvjetljenja, te može povećati prosječno vrijeme vožnje pod visokim snopom svjetlosti. Lane Keep Assist sustav je koji zadržava vozilo unutar ‘trake’  (LKA) nadograđen je prema svjetskim standardima  za pružanje pomoći u različitim uvjetima označavanja cesta  kalkulirajući i utjecaj bočnog vjetra. Također su dostupni i sustav za detekciju vozila u mrtvom kutu  (Blind Spot Monitor  -BSM) te sustav za Noćnu kontrolu i detekciju pješaka. U konačnici, novi najluksuzniji Lexus je dizajniran za jačanje izvrsne kvalitete zbog koje je Lexus osvojio brojne svjetske nagrade sa svim dosadašnjim generacijama LS-a.