Sport Vijesti

Martin Kodrić pobijedio na Nürburgringu

Devetnaestogodišnji Samoborac Martin Kodrić je na Nürburgringu došao do svoje prve pobjede u Lamborghini  Blancpain Super Trofeu!

Na pretposljednjoj ovogodišnjoj utrci, nakon mnogih mjesta na postolju, Martin se konačno popeo i na najvišu stepenicu podija i zasluženo i ponosno odslušao hrvatsku himnu! U konkurenciji od 40 vozača u kvalifikacijama za obje utrke je osvojio 2. startnu poziciju. U prvoj utrci je odmah u prvom zavoju bio prisiljen na vrlo široku putanju uslijed čega je pao na 12. mjesto. Odličnom vožnjom se ipak uspio probiti do 6. mjesta na kraju utrke.

U drugoj utrci odličnim startom uspio se zadržati vrlo blizu vodećem Latvijcu Schlegelmilchu te ga zatim nakon pit stopa  i preteći. Martin se tako popeo na najvišu stepenicu podija i postigao rezultat koji nikada u povijesti niti jedan Hrvat nije.

U prvoj utrci je slavio Latvijac Schlegelmilch ispred Spinellija i posade Cozzolino/Brauch. Schlegelmilch je osvojio obje prve startne pozicije, ali ga je u pobjedi u drugoj utrci spriječio naš Martin, tako da je Latvijac završio na 2. mjestu ispred vodećeg u ukupnom poretku, Denisa Linda. Evo što je Martin rekao nakon pobjede: “Konačno je došla i ta dugo očekivana pobjeda. Danas je sve prošlo kako treba i idem doma sa zasluženim prvim mjestom. Znao sam da mogu i nisam imao u planu ništa osim pobjede. Nakon starta sam bio drugi sve do pit stopa. Onda sam nakon odličnog ulaska i izlaska iz boksa prošao za prvo mjesto, napravio razliku i kontrolirao utrku do kraja. Sada su vrata za ukupnu pobjedu otvorena i u zadnjoj utrci sezone u Španjolskoj se svašta može dogoditi.”

kodric1 kodric2