Vijesti

Mazda uskoro u Japanu kreće s iznajmljivanjem električnih automobila

Mazda Motor Corporation samostalno razvija električni automobil s ciljem davanja istog u najam u proljeće 2012. u Japanu. Novi električni automobil baziran na Demiu imat će doseg od 200 km i iznajmljivat će se uglavnom vladinim organima i flotnim kupcima.

Mazda trenutačno unaprijeđuje svoju Building Block strategiju, koja nastoji poboljšati bazne tehnologije razvojem učinkovitijih motora i mjenjača te smanjenjem težine. Tako će Mazda postupno uvoditi električne uređaje poput regenerativnog kočenja i hibridnih sustava. Inicijalni rezultat strategije – automobili opremljeni Mazdinom novom ‘eco-friendly’ SKYACTIV tehnologijom – na tržište stižu ove godine. Paralelno sa Building Block strategijom, Mazda nastavlja i svoje istraživanje i razvoj električnog automobila dizajniranog za kupce koji se voze kratkim rutama. Kroz program iznjamljivanja električnih automobila, Mazda se nada obogatiti svoje znanje o potrebi za električnim automobilima i električnoj tehnologiji.

Motor s unutarnjim izgaranjem ostat će srce automobila i u budućnosti, a Mazda će nastaviti unaprijeđivati svoju osnovnu tehnologiju koja se koncentrira na unutarnje sagorijevanje. U isto vrijeme, ubrzat će razvoj raznih budućih ekološki nastrojenih tehnologija kako bi svim svojim kupcima ponudila užitak vožnje kao i visoku razinu sigurnosti i ekologije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.