Vijesti

Mazdini tehničari iz Hrvatske treći u europskom finalu

Hrvatska MazTech reprezentacija u sastavu Roni Krbavčić (Auto Benussi, Pula) i Vedran Vrhovski (Auto kuća Karlo, Sesvete), uz koordinaciju Ivice Radmana iz Mazda Motor Croatia, ostvarila je fantastičan rezultat na europskom finalu natjecanja Mazda tehničara MazTech održanom 16. listopada 2018. u Rimu; osvojili su treće mjesto i time ostvarili pravo nastupa na svjetskom finalu MazTecha, koje će se u proljeće sljedeće godine održati u Hirošimi u Japanu. Prvoplasirana je bila reprezentacija Austrije, a drugoplasirani Njemci.

Natjecanje MazTech osmišljeno je prije svega kako bi se njegovala vrhunska osposobljenost Mazdinih tehničara u mreži ovlaštenih Mazda partnera, a u ovogodišnjem EU finalu nastupio je ukupno 21 nacionalni tim. Svaki se tim sastojao od dva tehničara i koordinatora, koji su svi prošli naporne nacionalne kvalifikacije, kroz koje su se izlučili najosposobljeniji i najmotiviraniji tehničari s pojedinog tržišta.

Pred svakim timom koji je sudjelovao na europskom finalnom natjecanju u rimskom hotelu Sheraton Parco de’ Medici bila su četiri zadatka koje su morali riješiti na samom vozilu i još dva izvan vozila. Koristeći Mazdine napredne dijagnostičke uređaje timovi su se smjenjivali na radnim stanicama kako bi detektirali i u najkraćem vremenu otklonili postavljene kvarove i nedostatke na vozilima i sustavima u njima, počevši od Mazde2, preko hit SUV-a CX-5 i kultnog roadstera MX-5, pa sve do nedavno temeljito osvježene Mazde6.

Hidehisa Matsuda, generalni direktor odjela za zadovoljsvo kupaca u Mazda korporaciji, prilikom dodjele priznanja izjavio je: „Oduševljeni smo što ćemo iz Europe moći poslati čak četiri tima na svjetsko finale u Hirošimu. Kvaliteta i vještine prikazane danas bile su jednostavno rečeno izvanredne.“Martijn ten Brijk, potpredsjednik Mazda Motor Europe zadužen za prodaju i zadovoljstvo kupaca dodao je: „Europsko MazTech natjecanje je platforma na kojoj naši tehničari mogu pokazati razinu izvrsnosti koju isporučuju u svom svakodnevnom poslu. To je najbolji pokazatelj kvalitete ljudi koji rade za Mazdu. U interesu svih nas u Mazdi je da neprestano nudimo vrhunsku kvalitetu usluga kako bismo zadržali visoko zadovoljstvo kupaca i time promovirali našu marku i naše ovlaštene partnere.”

Izvrstan rezultat hrvatskog tima kruna je rada na osposobljavanju tehničara, ali i timova za servisnu podršku i tehnička školovanja, te pokazuje da je kompetencija Mazdine servisne mreže u Hrvatskoj na najvišoj europskoj i svjetskoj razini.