Vijesti

Međunarodna nagrada za novi Nissan Leaf

Novi Nissan LEAF na godišnjoj je svečanosti CES Unveiled osvojio najveće priznanje Sajma potrošačke elektronike koje mu je dodijelila Udruga za potrošačku tehnologiju. Na proglašenju dobitnika nagrade za najbolju inovaciju za 2018. održanom u New Yorku pred brojnim stručnjacima iz područja tehnološke industrije, posve novi Nissan LEAF, automobil bez emisija, osvojio je svoje prvo veliko međunarodno priznanje. Nissan vjeruje da je to samo prvo u nizu priznanja. U znak potvrde Nissanove predanosti inovacijama, Nissanu LEAF, potpuno električnom automobilu opremljenom sustavom ProPILOT (u Sjevernoj Americi pod nazivom ProPILOT Assist) i papučicom e-Pedal, dodijeljena su sljedeća priznanja: nagrada za najbolje inovacije u području inteligentnih vozila i tehnologije za autonomnu vožnju; CES-ovo priznanje za Tehnologiju za bolji svijet.

Svake godine Udruga za potrošačku tehnologiju dodjeljuje nagrade za najbolje inovacije kao najavu Sajma potrošačke elektronike koji se u siječnju održava u Las Vegasu. Nissan će u suradnji s Udrugom održati posebnu prezentaciju novog Nissana LEAF na sajmu 2018. „Velika nam je čast osvojiti ovo važno priznanje u ranoj životnoj fazi novog Nissana LEAF,” izjavio je Daniele Schillaci, izvršni potpredsjednik globalnog odjela marketinga i prodaje, odjela za razvoj vozila bez emisija i baterija te predsjednik Nissanova upravljačkog odbora za Japan, Aziju i Oceaniju. „Ova nagrada odaje priznanje proizvodima i tehnologijama koje koriste ljudima i planetu, stoga je LEAF zasluženi pobjednik. LEAF je više od automobila. On je ikona Nissanove inteligentne mobilnosti, naše vizije kojom ćemo ljude uvesti u bolji svijet.”

Novi Nissan LEAF donosi inovacije i tehnologije za svakodnevnu vožnju širem krugu kupaca od ijednog električnog vozila dosad. On će svijet učiniti boljim mjestom ne samo s pomoću inovacija, nego i činjenicom da je dostupan širem krugu ljudi. Zahvaljujući dodatnim mogućnostima, kao što su spajanje vozila s domom odnosno s električnom mrežom (ovisno o tržištu), vozači znaju da mogu trošiti manje i pridonijeti više.

Novi Nissan LEAF već je u prodaji u Japanu, a u sljedeća dva mjeseca postat će dostupan u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. U Zapadnoj Europi proizvodnja počinje u prosincu 2017., a prodaja u veljači 2018.