Vijesti

Mégane i Kadjar nagrađeni europskim medijskim nagradama

Renault Mégane osvojio je nagradu Zlatni volan (Goldene Lenkrad) za 2016. u kategoriji malih i kompaktnih automobila. O nagradama Zlatni upravljač odlučuje 21 časopis iz medijske grupe Axel Springer Verlag, čiji su najpoznatiji članovi Auto Express u Velikoj Britaniji, Auto Plus u Francuskoj i Auto Bild u Njemačkoj. Renault Mégane dobio je i nagradu za „Najbolji obiteljski automobil” u natjecanju za škotski automobil godine za 2016., dok je Renault Kadjar proglašen „Najboljim crossoverom”.

„Iznimno smo zadovoljni što je novi Mégane osvojio nagradu Zlatni upravljač,” izjavio je Stefan Müller, direktor poslovanja društva Renault S.A.S. na službenom predstavljanju u Berlinu, u Njemačkoj. „Renaultova je trenutačna ponuda najmlađa u Europi, a novi Mégane temelj je naše proizvodne ofenzive. Naši su se modeli pokazali iznimno popularnima zahvaljujući ne samo elegantnom i emotivnom dizajnu, nego i brojnim inovacijama koje nude. Nagrada Zlatni upravljač vrlo je poželjno međunarodno priznanje koje na izvrstan način promiče naš rad i dokazuje da je novi Mégane hit na tržištima.”

O dodjeli nagrada Zlatni upravljač odlučuju čitatelji 21 europskog automobilskog časopisa zajedno sa žirijem stručnjaka iz auto industrije koji imaju priliku testirati vozila kako bi lakše donijeli ocjenu. Mégane četvrte generacije posebno je pohvaljen zbog dinamičkog dizajna i jedinstvenog spoja tehnologija koje se uglavnom nalaze u višim segmentima. Nagrade Zlatni upravljač dodjeljuju se od 1976., a Renault se sa svojih 11 trofeja ističe kao jedan od najuspješnijih dobitnika. Među Renaultove modele koji su posljednjih godina nagrađeni Zlatnim upravljačem spadaju Scenic (2009.) i Clio četvrte generacije (2012.).

Istodobno je Renault Mégane osvojio i nagradu za „Najbolji obiteljski automobil” u natjecanju za škotski automobil godine, dok je  nagradu za „Najbolji crossover” ponio Renault Kadjar koji je posebne pohvale dobio za svoj profinjeni dizajn, udobnost i prostranost unutrašnjosti.

„Zahvaljujući velikom broju dojmljivih novih modela, Renault ponovno ima snažnu prisutnost u Škotskoj,” izjavio je Stephen Park, predsjednik škotskog udruženja automobilističkih novinara. „U segmentu crossovera konkurencija je bila vrlo jaka, ali Renault Kadjar snažan je u brojnim područjima. Vizualno je poseban, dobro opremljen na svim razinama i savršenih dimenzija kako bi se mogao suočiti sa svime što se obično očekuje od automobila u toj kategoriji.”