Tehnika Vijesti

Mercedes pokazao unutrašnjot nove E-klase

Kompanija Mercedes-Benz raznim inovacijama u E-klasi velikim korakom kreće u budućnost, uključujući dizajn unutrašnjosti, koji sada uključuje sljedeću generaciju širokog dvostrukog zaslona (12,3 inča po zaslonu) koji se čini kao da lebdi u prostoru. Uz to, po prvi put u nekom automobilu pojavljuju se na dodir osjetljive kontrole na upravljaču. One vozaču omogućuju kontrolu cijelog informacijsko zabavnog sustava pokretima vrhova prstiju, bez skidanja ruku s upravljača. Potpuno novo iskustvo zaokruženo je novim, inteligentnim dizajnom grafike s prikazima i animacijama visoke razlučivosti, kao i pojednostavljenom kontrolnom logikom. U isto vrijeme, putnici uživaju u senzualnoj unutrašnjosti s prostranom arhitekturom i materijalima visoke kvalitete.

S unutrašnjosti nove E-klase, kreiramo novu interpretaciju koncepta modernog luksuza”, kaže Hartmut Sinkwitz, voditelj dizajna unutrašnjosti. “Dizajnirali smo prostranu i inteligentnu unutrašnjost. U skladu s Mercedes-Benzovom dizajnerskom filozofijom senzualne čistoće, ona uključuje tehnološke inovacije i opremu visoke razine kako bi se kreiralo izvanredno emotivno iskustvo za vozača i suvozača. E-klasa time postavlja nove standarde u poslovnoj klasi. Zajedno s radnim mjestom i privatnim ambijentom, unutrašnjost postaje ”treće mjesto” – životni prostor u kojem putnici mogu uživati u modernom luksuzu.

Široki dvostruki zaslon može se konfigurirati prema osobnim željama. Ono što odmah privlači pogled u ovoj prema udobnosti orijentiranoj i luksuznoj unutrašnjosti nove E-klase su dva zaslona, od kojih svaki ima dijagonalu od 31,2 cm (12,3 inča) i razlučivost od 1.920 x 720 točaka. Oni su vizualno spojeni kako bi formirali široki kokpit, djelujući kao središnji element, te kako bi se naglasila vodoravna orijentacija unutarnjeg dizajna nove E-klase. Kao ploča s instrumentima, ovaj široki kokpit uključuje veliki prikaz s virtualnim instrumentima u vidnom polju vozača, kao i središnji prikaz iznad središnje konzole. Zajednički stakleni pokrov rezultira u modernom izgledu ravnih zaslona. Vozač može birati između tri različita stila, kako bi odabrao željeni dizajn prikaza široke ploče s instrumentima: “Classic”, “Sport” i “Progressive”.

Ova široka ploča s instrumentima opcijski je dostupna s COMAND Online sustavom. Umjesto toga, osnovni model nove E-klase kombinira dva okrugla udubljena pokazivača i 17,8 cm zaslon u boji (razlučivost 1.000 x 600 točaka) sa središnjim zaslonom dijagonale 21,3 cm (razlučivost 960 x 540 točaka). Okrugli instrumenti, ploča s instrumentima i središnji zaslon ugrađeni su u jednostruki okvir u piano crnoj boji visokog sjaja. Vozač može prilagoditi sadržaj središnjeg zaslona kako bi odgovarao njegovim/njenim osobnim željama. Uz izuzetak zemljovida navigacije (koji uvijek ispunjava cijelu površinu zaslona), grafički sadržaj središnjeg zaslona COMAND Online sustava podijeljen je u glavni prikaz za informativnu grafiku i animacije (2/3 na desnoj strani zaslona) i dodatni prikaz (1/3 na lijevoj strani prikaza). Zaslon tijekom noći može biti osvijetljen pozadinskim ambijentalnim osvjetljenjem u više boja – čime se čini da široki kokpit lebdi u zraku.

Kao dodatna inovacija, nova E-klasa je prvi automobil koji koristi na dodir osjetljive kontrolne tipke na prečkama multifunkcijskog upravljača. Kao i površina pametnog telefona, ove tipke su osjetljive na dodir i time precizno reagiraju na vodoravne i okomite poteze prstiju. To vozaču omogućuje kontrolu svake funkcije informacijsko zabavnog sustava na jednostavan, logičan i intuitivan način kao kod pametnog telefona, bez skidanja ruku s upravljača. Nakon što je potezima prstiju odabrao željenu kontrolu, za aktiviranje funkcije vozač mora pritisnuti odgovarajuću dodirnu kontrolnu tipku. Druge četiri tipke u svakoj grupi prekidača služe za poznate funkcije, kao što su one za kontrolu glasnoće i telefona. Dodatni način unosa, poznat iz C-klase, nudi se preko dodirne kontrolne površine na središnjoj konzoli. To također omogućuje kontrolu funkcija jednim ili višestrukim gestama prstima (multitouch). Ova dodirna površina također omogućuje ručni unos slova, brojeva i specijalnih znakova. Nakon što je prepoznao rukopis, sustav ga pročita naglas kako bi se omogućila kontrola funkcija bez da vozač skreće pogled sa ceste. Detekcija mirovanja i oslanjanja ruke doprinosi dodatnoj sigurnosti uz sprečavanje nepravilnih unosa. Tri na dodir osjetljive tipke ugrađene su iza ove dodirne površine i mogu se koristiti za brzo i direktno upravljanje ključnim funkcijama (povratak na prethodnu stavku, prebacivanje na izbornik favorita, brzi audio izbornik).

Dodatno na dodir osjetljive kontrolne tipke, za kontroliranje informacijsko zabavnog sustava, vozač može koristiti COMAND kontroler i LINGUATRONIC glasovnu kontrolu. Vozač u bilo kojem trenutku može odabrati željenu metodu unosa. Značajke nove E-klase također se mogu kontrolirati direktnim tipkama, kao što su one za kontrolu klima uređaja ili – još jedna novina – za jednostavno aktiviranje/deaktiviranje određenih sustava pomoći vozaču. Prilikom dizajniranja kontrolnih elemenata i zaslona, cilj nije bio samo logički grupirati kontrole vozila i prikaz funkcija u smislu oblika i sadržaja, nego također ih nadograditi i istaknuti. Metalizirane površine prekidača i kontrole od pravog metala koriste se radi postizanja efekta posebne vrijednosti. Zahvaljujući fino strukturiranim površina od imitacije metala, gdje neke od njih imaju posebnu završnu obradu, svaka individualna kontrola u vozilu zrači brigom za detalje u smislu dodira i zvuka.

Cilj prilikom razvoja potpuno novog koncepta kontrole i prikaza, bio je dobro ujediniti intuitivnost uporabe i funkcionalan, izražajan ali i atraktivan dizajn. Rezultat je da putnici u E-klasi mogu uživati u novom iskustvu kontrole s vizualizacijama i animacijama visoke razlučivosti. Razvojni inženjeri fokusirali su se na uporabu novo implementirane tehnike prezentacije i prikaza, kako bi vozaču bilo lakše, odnosno intuitivnije, registrirati i iskusiti informacije. Na primjer, animirani prikazi koriste se za prikaz načina rada sustava pomoći, ili DYNAMIC SELECT sustava. Slično, animirani ECO prikaz na ploči s instrumentima vozaču pomaže da provodi ekonomični stil vožnje na lako razumljivi način. Ovaj novi izgled također dolazi s novom, jasnijom strukturom izbornika, koja omogućuje lakši odabir funkcija i koja, u mnogim slučajevima, učinkovito vodi do željenog cilja na način koji odgovara situaciji. Ergonomija i intuitivnost uporabe za razvojne inženjere bili su ključni kriteriji. S još većim fokusom na iskustvo korisnika i povezivost, kompanija Mercedes-Benz osnovala je dva nova odjela koja će biti okrenuta digitalnoj budućnosti: ”Digitalna grafika & korporativni dizajn” i ”Interakcija korisnika”. Ovi odjeli su usko povezani u svrhu projektiranja koncepata kontrole i prikaza, odnosno korisničkog sučelja, za trenutna i buduća vozila. Ovo je posljedica toga što uz radno mjesto i privatni ambijent, unutrašnjost vozila sve više postaje ”treće mjesto”, životni prostor u kojem putnici žele uživati u modernom luksuzu. S ovim novim odjelom, kompanija Daimler odgovara na globalni trend ”Digitalnog i povezanog života” i time brze digitalizacije u svim područjima života.

Sa svojim dizajnom, usmjerenim prema osjećaju prostora, unutrašnjost nove E-klase kombinira eleganciju luksuzne klase s kultiviranom sportskom notom C-klase. Primjer dizajna nove poslovne limuzine karakterizira međusobna igra snažnih, čvrstih tijela s oblikovanim površinama i avangardna jasnoća i iscrpnost kontrola i zona prikaza. To kreira izražaj emocija i inteligencije, potpuno jedinstven, kontrastima bogat dizajnerski izričaj Mercedes-Benza koji optimalno odražava dizajnersku filozofiju ”senzualne čistoće”. Vodoravna, nisko postavljena prednja ploča sa svojim elegantno izduženim oblikom i protočnim linijama kreira vizualni osjećaj prostora s formalnom mirnoćom. Zaokružujući valoviti oblici u oblogama vrata osiguravaju nastavak vodoravnog naglaska širine s bezvremenskim izduženim oblicima. Ovo je tipično za dizajn Mercedes-Benz limuzina od C-klase do S-klase. Četiri kružna ventilacijska otvora kao i u S-klasi jasno daju do znanja da je E-klasa fokusirana na luksuzni segment. Iznad nisko postavljene prednje ploče tu je formalno koherentno i odvojeno, čvrsto tijelo, koje ima namjerno sportski izgled, kao da gornji dio prednje ploče lebdi u prostoru. Samostojeći, ali uspješno integriran široki zaslon postavljen je ispred gornjeg dijela prednje ploče. Savršeno ravan s glatkom staklenom površinom, ovaj zaslon visoke razlučivosti ima superiorno visoku kvalitetu izrade. Unutrašnjosti osigurava avangardnu kvalitetu koja stvara kontrast između modernog dizajna tehnološki napredne potrošačke elektronike i klasično elegantnog dizajna putničke kabine. Sa svojim primjernim emocionalnim dizajnom s jedne strane i inteligentnom arhitekturom unutrašnjosti, kao i jako naprednim kontrolnim elementima i zaslonom s druge, unutrašnjost nove E-klase savršeno utjelovljuje sintezu dva suprotna pola emocija i inteligencije.

Ovisno o odabiru mjenjača, nova E-klasa dolazi s dvije različito dizajnirane središnje konzole. Modeli s automatskim mjenjačem imaju neprekinutu središnju konzolu, s dinamički rastućom, sportskom poveznicom s kokpitom, te kontrolnom pločom s ”Black Panel” staklenim izgledom. Druge kontrole, kao što su one u vratima, također imaju ”Black Panel” izgled. S druge strane, modeli s ručnim mjenjačem imaju središnju konzolu u obliku dva odvojena elementa.

Visoko vrijedni materijali definiraju sportski elegantni stil unutrašnjosti. Oni uključuju drvo otvorenih pora, drvo s jahti s protočnim linijama kao moderna interpretacija drvenih umetaka i nove metalne tkanine. Uporaba autentičnih materijala, kod nekih izvedbi, nastavlja se na kožom presvučenim središnjim i gornjim oblogama vrata. Tipično za Mercedes je izgled i osjećaj visoke kvalitete, zahvaljujući pedantnom dizajnu detalja i završnoj obradi. Na jednaki način je pažljivo složen koncept materijala/boja s raznim tonovima smeđe, uključujući nove atraktivne kombinacije kao što su smeđa/macchiato i sedlo smeđa/macchiato. To omogućuje osobno prilagođenu unutrašnjost.

Osvjetljenje unutrašnjosti ekskluzivno koristi trajnu, štedljivu LED tehnologiju. Jednako se odnosi na opcijski dostupno ambijentalno osvjetljenje. Sa 64 boje, nudi mnoštvo mogućnosti prilagođavanja. Na primjer, suptilno osvjetljenje može se pronaći na dijelovima prednje ploče, središnjeg zaslona, prednjeg pretinca na središnjoj konzoli, utorima kvaka, džepovima u vratima, prednjim i stražnjim prostorima za noge, stropnoj konzoli, prednjem trokut staklu i visoko-tonskim zvučnicima (ako je vozilo opremljeno s Burmester® naprednim 3D surround sound sustavom).

Dodatna istaknuta značajka nove E-klase su sjedala, koja svojim oblikom kreiraju dojam ergonomije i skulpture, ujedinjujući Mercedes-Benzovu tipičnu značajku prikladnosti za duga putovanja s profinjenim, sportskim izgledom. Sjedala su drugačije dizajnirana ovisno o paketu opreme:

  • Čak i osnovne presvlake od tkanine naglašavaju luksuzni ambijent E-klase.
  • Sportski fokus i prilagođene konture sjedala u AVANTGARDE liniji opreme, kod kojih je središnji dio postavljen poprečno, stavljaju naglasak na sportski štih s dobrim poprečnim držanjem i stražnjim provjetravanjem.
  • Novo razvijena sjedala za AMG liniju opreme impresioniraju s više sportskim oblikom naslona s ekstremno sportskim bočnim stranicama i širokim dijelom u razini ramena za još bolje držanje tijela u zavojima.
  • EXCLUSIVE linija opreme dolazi s uzdužno posloženim središnjim dijelovima, bojom usklađenim s ukupnim oblikom sjedala u kombinaciji tkanine/kože ili nappa kože.

Također su dostupna designo sjedala s uzorkom dijamanta s perforacijama koje su slične sjedalima koja se ugrađuju u S-klasu, u kombinaciji s boljim poprečnim držanjem sportskih sjedala.

Frontbass sustav u novoj E-klasi standardno omogućuje posebno iskustvo slušanja. Ovaj sustav koristi prostor u poprečnom i bočnom elementu strukture karoserije kao rezonantnu komoru bas zvučnika. Ako je vozilo dodatno opremljeno s opcijski dostupnim Burmester® naprednim 3D surround sound sustavom, putnici mogu iskusiti akustiku koja podsjeća na onu koncertne dvorane. To je zbog toga što novi Burmester® napredni 3D surround sound sustav druge generacije (prva generacija je dostupna u S-klasi) koristi četiri zvučnika u stropu – dva sprijeda i dva straga. Efekt: refleksije zvuka, koja dolaze od stropa koncertne dvorane, uključene su na jednaki autentični način u zvuk audio sustava E-klase. Kao usporedba, drugi 3D surround sustavi ne koriste stropne zvučnike i samo koriste odgovarajuće algoritme kako bi simulirali 3D zvuk. Osim 3D Surround, mogu se odabrati četiri dodatna načina emitiranja zvuka kako bi mogli odgovarati svakom ukusu i audio izvoru:

  • Pure: audiofilska reprodukcija zvuka bez dodatnih efekata, za nemodificirano iskustvo slušanja
  • Live: privlačna, dinamička zvučna pozadina usmjerena na glazbu u živo
  • Easy Listening: ublažena zvučna pozadina za opušteno slušanje na duža razdoblja
  • Surround: virtualni okolni zvuk
  • 3D Surround: trodimenzionalno iskustvo slušanja uz pomoć stropnih zvučnika.

Tehničke specifikacije Burmester® naprednog 3D surround sound sustava uključuju 23 napredna zvučnika s membranama od stakloplastike koje osiguravaju visoku razinu stabilnosti, nisku masu i visoku snagu. Posebno razvijeni za njihov zadatak, stropni zvučnici su ekstremno mali i ravni, te emitiraju zvuk u svim smjerovima. Paket zvučnika uključuje 25-litarsku bas zvučničku kutiju u prtljažniku s vlastitim 400 W pojačalom, dva nisko/srednje-tonska zvučnika u prednjim vratima kao i sedam srednje-tonskih zvučnika i visoko-tonskih zvučnika s aluminijskom membranom za precizno usmjeravanje zvuka. Visoko-tonski zvučnici u prednjim trokut staklima ne samo da ispunjavaju svoju funkciju emitiranja zvuka, nego se mogu pohvaliti i privlačnim dizajnom: kada se audio sustav uključi, oni se okreću iz prednjih trokut stakala u optimalni položaj za emitiranje. Ambijentalno osvjetljenje ih također transformira u vizualno istaknutu značajku. Dva pojačala, ukupne snage od 1.450 W pojedinačno napajaju sve zvučnike preko odvojenih kanala i aktivnih skretnica.

Kombinacija digitalnih i analognih pojačala također doprinosi specijalnom iskustvu slušanja. Analogna tehnologija osigurava topao, okružujući i puni zvuk, dok digitalna tehnologija koristi odvojeni izvor napajanja kako bi se emitirali skokovi signala i time osigurala visoka dinamika između najtiših i najglasnijih tonova. Kao i u S-klasi, zvuk se može optimalno namjestiti za svaki položaj sjedenja koristeći takozvanu VIP postavku.

Inteligencija nove E-klase također se reflektira i u prednjim svjetlima. Karakteristični element su duple obrve ponovo dizajniranih prednjih svjetala. Lice vozila oblikovano je prepoznatljivim prednjim svjetlima prozirnog dizajna. Opcijska LED prednja svjetla visokih performansi ovoj limuzini osiguravaju veličanstveno fokusirani pogled uz nepogrešiv dizajn, također i tijekom dana, s dvostrukim reflektorima i detaljima visoke kvalitete. Jako uočljiva značajka je integracija tipičnog korporativnog dizajna ove marke u MULTIBEAM LED prednja svjetla. Slijedeći unutrašnju konturu, daje prepoznatljivu notu pokazivačima smjera, Coming Home svjetlima, bočnim svjetlima i dnevnim pozicijskim svjetlima. Rezultat je taj da su i noću i danju Mercedes-Benz modeli prepoznatljivi, jasno se vizualno izdvajajući od drugih vozila. Sve funkcije prednjih svjetala grupirane su ispod leće od prozirnog polikarbonata s premazom otpornim na ogrebotine. Kao i kod drugih dizajnerskih elementa, rub je crn, pružajući dojam kvalitete i dubine.

E-klasa je opcijski dostupna s MULTIBEAM LED prednjim svjetlima s ILS (Intelligent Light System) sustavom i sustavom prilagodljivih dugih svjetala plus. Ova MULTIBEAM LED prednja svjetla odmah su prepoznatljiva. Ona osiguravaju novu, vizualnu značajku s pasivno osvjetljenim površinama plavkaste svjetlosti. Također, ističu poznati ”efekt reflektora” dnevnih pozicijskih i bočnih svjetala E-klase, čak i kada su uključena kratka ili duga svjetla, kreirajući plavkasti ambijent fascinantnog izgleda. To modelima E-klase s MULTIBEAM LED prednjim svjetlima osigurava nepogrešivi karakter dizajna svjetala. Ovaj karakteristični izgled također ukazuje na novu dimenziju tehnologije prednjih svjetala, jer MULTIBEAM LED prednja svjetla u svakom prednjem svjetlu koriste 84 individualno kontrolirane LED lampe visoke snage. To ih čini svjetlijima i preciznima, jer automatski osvjetljavaju površinu ceste s do sada neviđenom, precizno upravljanom raspodjelom svjetlosti – bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Što se tiče broja piksela, jednako vrijedi za LED prednja svjetla kao i za zaslon računala: što je broj individualno kontroliranih piksela veći, to je razlučivost veća i slika je detaljnija. Veći broj piksela također osigurava veću dinamiku zaslona. U smislu percepcije, to vodi do jasnog povećanja preciznosti i svjetline. Ova nova dimenzija preciznosti raspodjele svjetlosti također omogućuje dužu uporabu djelomično aktiviranih dugih svjetala, što povećava sigurnost vožnje, jer je za vozača cesta bolje osvjetljena. U usporedbi s konvencionalnim sustavima, MULTIBEAM LED prednja svjetla imaju do 2,5 puta veći intenzitet djelomično aktiviranih dugih svjetala.

Zahvaljujući potpuno slobodno podesivoj raspodjeli svjetlosti visoke razlučivosti, moguće je u jednom sustavu inteligentnih svjetala digitalnim načinim implementirati sve funkcije dugih i kratkih svjetala. Po prvi put na svijetu, funkcija dinamičkih zakretnih svjetala implementirana je u potpunosti elektroničkim načinom. Uz to, tu je niz novih funkcija prilagodljivih svjetala, koje čine da noćna vožnja bude sigurnija za vozača i druge sudionike u prometu. To uključuje novo razvijena svjetla za loše vrijeme, gradska svjetla i na navigaciji bazirana svjetla na križanju.

Još jedna vizualna značajka novog člana obitelji Mercedesovih limuzina su jednodijelna stražnja svjetla. Stražnji svjetlosni sklop s dizajnom reflektora preuzima konture stražnjih svjetala ne samo kako bi i tijekom noći naglasio karakteristični oblik stražnjih svjetala, nego i da poboljša sigurnost vožnje. Opcijski dostupna stražnja svjetla osiguravaju dodatno podsjećanje na zvjezdanu prašinu, Mliječnu stazu, ili odsjaj mlaznog motora. Ovaj efekt ”zvjezdane prašine” osiguran je mnogim sitnim i nepravilnom reflektorima u leći stražnjeg sklopa svjetala. Ovi, takozvani Lambert reflektori osiguravaju bogatu, jako homogenu i izrazito sjajnu pojavu. Opcijski dostupna stražnja svjetla koriste potpunu LED tehnologiju. Novo dizajnirana stražnja svjetla također su sjajna i u smislu sigurnosti. Intenzitet svjetla kočenja mijenja se između dnevnog i noćnog, unutar zakonom dozvoljenih granica (više-razinska funkcionalnost). Uz to, pokazivač smjera, koji također ima više-razinsku funkcionalnost, produžuje se cijelom širinom donjeg dijela stražnjeg svjetla.

E-Klasse, Designprozess E-Class, Design Process

E-Klasse, Designprozess E-Class, Design Process

E-Klasse, Designprozess E-Class, Design Process

E-Klasse, Designprozess E-Class, Design Process

E-Klasse, Designprozess E-Class, Design Process

E-Klasse, Designprozess E-Class, Design Process

E-Klasse, Designprozess E-Class, Design Process

E-Klasse Interieur E-Class Interior

E-Klasse Interieur E-Class Interior

E-Klasse Interieur E-Class Interior

E-Klasse Interieur E-Class Interior

E-Klasse Interieur E-Class Interior

E-Klasse Interieur E-Class Interior

E-Klasse Interieur E-Class Interior

E-Klasse Desigskizze E-Class design sketch

E-Klasse Desigskizze E-Class design sketch

E-Klasse Desigskizze E-Class design sketch

E-Klasse Desigskizze E-Class design sketch