Izdvojeno Vijesti

Milijunti Fiat 500 sišao s proizvodne linije

Milijunti Fiat 500 je izašao s proizvodne trake Fiat Auto Poland. Ovaj kultni model čija je proizvodnja počela 2007., prodaje su u više od 100 zemalja širom svijeta – od Italije, Brazila, Južne Afrike do Japana i SAD-a te Bliskog Istoka.

Slavljenički je model Lounge verzija u elegantnoj troslojnoj Funk White boji, a opremljen je sa 1,2-litrenim pogonskim agregatom snage 69 KS. To je jedinstven model, kao u stvari gotovo svaki Fiat 500, zahvaljujući tisućama mogućih kombinacija: boja karoserije, interijera, motora i opreme – od milijun proizvedenih jedinica teško je pronaći dva identična Fiata 500.

Fiat 500 za modelsku godinu 2013. uključuje dvije verzije (limuzina i kabriolet), šest razina opreme i pet motora. Fiat 500 je postigao značajne rekorde u svom segmentu zahvaljujući talijanskom dizajnu i najsofisticiranijom tehnologijom poput TwinAir motora. Fiat 500 je uveo mnoge inovacije u u svom segmentu. To je bio prvi automobil sa sedam zračnih jastuka u serijskoj opremi, prvi automobil koji je ponudio preko milijun mogućih kombinacija, prvi automobil koji je u dužini od samo 3,55 metara osvojio pet EuroNCAP zvjezdica, prvi u segmentu je serijski ponudio ESP, prvi auto koji u ponudi ima više od 100 originalnih i posebno dizajniranih dijelova dodatne opreme, te prvi automobil Fiat grupacije koji ima u ponudi revolucionarni dvocilindrični TwinAir motor.