Ekologija Izdvojeno

Mitsubishi i-MiEV izabran kao energetski najučinkovitije vozilo

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) 100% električno-zero-emission vozilo i-MiEV je i službeno prepoznato kao energetski najučinkovitije vozilo u još jednoz zemlji, ovaj puta u Kanadi. i-MiEV je odabran od Kanadskog Ministarstva zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, kao energetski najučinkovitije vozilo u klasi malih gradskih vozila. Kada usporedimo i-MiEV pored svih ostalih vozila (u drugim klasama) izabranih od strane NRCan, podatci pokazuju da je i-MiEV trenutno energetski najučinkovitije vozilo dostupno u redovnoj prodaji.

         Shin Fujioka, Izvršni direktior i CEO za Mitsubishi Motors program vozila u Kanadi, (MMSCAN) primio je NRCan-ovu «ecoENERGY 2012» nagradu za ekološka vozila na Kanada International Auto Show održanom u Torontu 16. veljače, ove godine. “Ovo je velika čast za i-MiEV,” rekao je g. Fujioka. “ Ovo postignuće govori nam da je i-MiEV ono što tržište treba, time nastojimo poboljšati naš okoliš i zaštitu našeg planeta za budućnost. Mi smo ohrabreni činjenicom da je Mitsubishi i-MiEV pravo vozilo za Kanadsko tržište, prepoznato od strane Kanadske vlade.” “Mitsubishi pristup tehnologiji i rješavanju ekoloških pitanja nam je najvažniji“, nastavio je, “i ohrabrujuće je vidjeti napredna postignuća i-MiEV-a, kroz tehnologiju za budućnost električnih vozila u posljednjih nekoliko godina.”

Popis velikih nagrada za i-MiEV iz dana u dan raste. Potpuno-električni automobil, bez štetnih emisija i-MiEV izabran je i kao energetski najučinkovitije vozilo u SAD-u prošle godine od strane United States Environmental Protection Agencije (EPA) i to zahvaljujući odličnim EPA-ocjenama od 112 MPGe. Nedavno je i-MiEV izmenđu ostalog imenovan i kao “najzelenije vozilo od strane ACEEE nevladine organizacije Sjedinjenih Država.