Vijesti

Nagrada „Žuti anđeo 2011.“: Volkswagen iznova odlikovan

Volkswagen je i u 2011. među osvajačima nagrade renomiranog ADAC izbora «Gelber Engel»: nagrađeni su Volkswagen Touran 1.4 TSI Ecofuel i skriveno trajno dugo svjetlo Dynamic Light Assist bazirano na kameri.

Žiri stručnjaka sastavljen od predsjedavajućih ADAC-a i predsjednika VDA-a, VDIK-a i ZDK-a bio je složan glede izvanrednog postignuća inženjera vezano uz svjetla Dynamic Light Assist. U kombinaciji s integriranom kamerom iza vjetrobranskog stakla moduli dugog svjetla u sklopu glavnih svjetala pritom ostaju stalno aktivni; zaslanjaju se samo ona područja za koje je sustav analizirao mogućnost zasljepljivanja sudionika prometa iz suprotnog smjera. Ova svjetska novost, koja je prvi put predstavljena u novom Touaregu, osvojila je drugo mjesto u kategoriji «Inovacija i okoliš». Volkswagen je time još jednom uspio osvojiti nagradu u ovom prestižnom izboru: već je 2008. Golf TSI sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem odlikovan u ovoj kategoriji od strane ADAC-a.

Usto je Touran 1.4 TSI Ecofuel pogonjen na zemni plin osvojio nagradu u kategoriji «Budućnost» koja odlikuje najviši standard razvoja glede primjenjivosti u svakodnevnici, ekonomičnosti, zaštite okoliša i sigurnosti. Ovdje je osobito nagrađena niska emisija CO2 od svega 126 g/km.  Ova nagrada je već drugo odlikovanje te vrste za kompaktni obiteljski monovolumen iz Wolfsburga: već je 2010. Touran TSI EcoFuel proglašen ekološki najprihvatljivijim vozilom sa 7 sjedala od strane Auto-Umweltliste.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.