Izdvojeno Vijesti

Nagrada Red Dot Design za Hyundai i10 i Genesis

Hyundai Motor dobio je dvije nagrade Red Dot Product Design za svoja dva nova modela, novi i10 i Genesis. Renomirane, svjetski poznate Red Dot nagrade prepoznaju estetsku formu, inovativnost i nove ideje. Ova dva nagrađena Hyundaijeva modela izabrana su iz liste prijavljenih 4.815 proizvoda iz 53 zemlje.

Byung Seob Lee, viši potpredsjednilk u Hyundai centru za dizajn, komentirao je: “Velika je čast primiti Red Dot nagradu koja je široko priznata kao jedna od najprestižnijih dizajnerskih nagrada. Jedinstven dizajn pomaže nam privući nove kupce i razviti s njima čvrstu povezanost. Hyundai nudi automobile koje je užitak voziti, ali i gledati. Potpuno novi modeli Genesis i i10 predstavnici su posljednje iteracije dizajnerske filozofije ‘fluidic sculpture’ koja će biti primijenjena na svim budućim Hyundaijevim modelima”.

Ovogodišnji utjecajni Red Dot žiri sastojao se od 37 stručnjaka iz 24 zemlje, nezavisnih kvalificiranih dizajnera, sveučilišnih profesora i novinara, a ove godine po prvi put u žiri se uključila i svjetska dizajnerska zvijezda Jimmy Choo.

Red Dot Design nagradu su ove godine po prvi puta osvojili Hyundaijevi modeli koji su u serijskoj proizvodnji. Nova generacija modela i10 ima dinamične, skladne proporcije koje naglašavaju prirodni sportski izgled, dok novi Genesis odlikuju elegantne, čiste Iinije koje odražavaju ravnotežu i vrhunsku voznu dinamiku ove premium Iimuzine.

Hyundai će ovaj svoj veliki uspjeh proslaviti na tradicionalnoj Red Dot Gala večeri i Noći dizajna, a pobjednici će se predstaviti široj publici na izložbi od 8. srpnja do 3. kolovoza 2014, prije nego što uđu u muzejsku stalnu izložbu.