Izdvojeno Vijesti

Nagrada Smartbest 2013 za Chevrolet MyLink

Autobest, žiri sastavljen od specijaliziranih automobilskih novinara iz ukupno 15 zemalja Srednje i Istočne Europe, dodijelio je nagradu Smartbest 2013 naprednom audio sustavu Chevrolet MyLink. Ova novinarska organizacija sustav je opisala kao “inovativan, jednostavan i temeljen na vrlo pristupačnoj tehnologiji” te mu je stoga odlučila odati priznanje putem svoje nagrade Smartbest, koja je utemeljena prošle godine.

         Chevrolet MyLink tehnologija prikuplja informacije iz dostupnih pametnih telefona te ih prikazuje na zaslonu visoke razlučivosti koji je osjetljiv na dodir, a osim toga korisniku omogućava jednostavan pristup telefonskim kontaktima, osobnim glazbenim playlistama, galerijama s fotografijama i videozapisima kao i drugim pohranjenim podacima. MyLink nudi i mogućnost pristupa specijaliziranim aplikacijama kao što je BringGo navigacija, glasovno prepoznavanje i izravna reprodukcija audio materijala. Kompatibilni uređaji mogu se spajati putem USB priključka ili Bluetooth veze, a osim toga sustav nudi mogućnost spajanja i za određene glazbene uređaje koji ne podržavaju niti jednu od spomenutih načina sparivanja.

Zahvaljujući ovoj inovativnoj, jednostavnoj i vrlo pristupačnoj tehnologiji, svi putnici u automobilu mogu uživati u svojoj omiljenoj glazbi ili informativnim programima te razgovarati s prijateljima ili članovima obitelji za vrijeme vožnje”, obrazložio je Ilia Seliktar, predsjednik žirija Autobest. “Chevrolet MyLink uz pomoć pametnog telefona u automobil jednostavno uvodi sve informativne i zabavne sadržaje, od navigacije do vašeg omiljenog radijskog programa”, dodao je Seliktar.

Chevrolet MyLink trenutno je dostupan u nekoliko Chevroletovih modela automobila, uključujući i novi mali SUV Trax. Osim što je upravo osvojio nagradu Smartbest, Chevrolet se s Traxom nalazi među pet finalista koji se natječu za glavnu nagradu Autobest 2014. Pobjednik će biti proglašen sredinom prosinca ove godine.

Chevrolet Trax