Izdvojeno Vijesti

Najavljen prvi međunarodni sajam turizma Place2go by Mazda

Na konferenciji za medije predstavljen je koncept međunarodnog sajma turizma Place2go by Mazda, koji će se po prvi puta održati u Zagrebu od 30. ožujka do 1. travnja u Boćarskom domu. Sajam je primarno usmjeren prema građanima, ulaz će biti besplatan, a na sajmu će uz domaće izlagače sudjelovati i oni iz različitih dijelova svijeta. Cilj sajma je promicanje kulture putovanja, pružanje što većeg broja informacija o pojedinim destinacijama, običajima, gastronomiji, te najlakšim načinom za stići do odredišta. Posjetitelji će također imati priliku i nazočiti brojnim prezentacijama, promocijama i stručnim predavanjima, seminarima i radionicama. Samo neke od zemalja koje će sudjelovati na sajmu Place2go by Mazda su: Malezija, Tajland, Maldivi, Njemačka, Slovenija, Srbija, Francuska, Italija, Austrija i dr. Organizator sajma je tvrtka Studio Damjana, izdavač uspješnog turističkog magazina Putovanja za dvoje, koji izlazi već 7 godina i ima pet franšiznih izdanja (francusko, njemačko, slovensko, srpsko, bosansko-hercegovačko).

Dio onog što posjetitelji mogu očekivati od ovog turističkog događaja najavila je direktorica sajma, gđa. Damjana Domanovac: „Međunarodni sajam turizma Place2go by Mazda zamišljen je kao predstavljanje Svijeta Hrvatskoj i Hrvatske Svijetu kroz niz prezentacija, promocija, predavanja i svega onoga što može privući znatiželjnog budućeg putnika. Ulaz je besplatan, a posjetiteljima će se predstaviti izlagači iz Hrvatske i inozemstva kroz zanimljivo i bogato opremljene štandove, na kojima će moći dobiti sve informacije i odgovore na pitanja. Na glavnom sajamskom trgu posjetitelji će moći pogledati razne glazbene i plesne točke, a oni koji žele saznati više, mogu prisustvovati nizu predavanja, gdje će ih vrhunski poznavatelji određene destinacije kroz filmove i fotografije te, naravno, zanimljive priče, pobliže upoznati s popularnim svjetskim odredištima. Svi posjetitelji sajma mogu sudjelovati u nagradnom natječaju i osvojiti bogate nagrade.“

Konferenciji za novinare je prisustvovao i g. Ante Bartulović, iz tvrtke Mazda Motor Croatia, koja je generalni sponzor sajma. Na sajmu će se po prvi put u Hrvatskoj izložiti najnoviji model automobila Mazda CX-5. „Sajam je prozor u svijet svima koji vole putovanja, a Mazda je izvrsna podrška svim putnicima bližih destinacija. Mazda CX-5 je potpuno novo SUV vozilo koje se temelji na revolucionarnoj Skyactive tehnologiji nove Mazdine generacije proizvoda koja pruža izniman užitak u vožnji uz revolucionarno nisku potrošnju goriva. Iznimno nam je zadovoljstvo da prvo predstavljanje takvog revolucionarnog proizvoda u gradu Zagrebu i Hrvatskoj bude baš na sajmu turizma, koji će ponuditi niz zanimljivih sadržaja svima koji vole uživati u životu i putovanjima.“ – izjavio je g. Ante Bartulović.

Partner sajma je Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Predstavnica UHPA-e, gđa. Danijela Džambo, na konferenciji za medije je izjavila: „Očekujemo da će sajam Place2go by Mazda radi same koncepcije “šetnja po svijetu u malom” te brojnih inozemnih i domaćih izlagača kao i bogatog popratnog programa za posjetitelje, biti vrlo uspješan. Vjerujemo da će se na sajmu svi potencijalni turisti, koji još nisu odabrali gdje poći na odmor ove godine, detaljnije upoznati s hrvatskim i inozemnim destinacijama putem prezentacija i štandova izlagača – turističkih agencija, ali i drugih ponuđača, i na taj način lakše odlučiti za izbor destinacije.“

Službena aviokompanija sajma Place2go by Mazda je Qatar Airways. Tvrtka H1 službeni je telekom partner. Sajam se održava uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.