Vijesti

Ni Paris nije što je bio…

Tradicionalno svjetsko središte automobilske industrije svake parne godine početkom listopada je Pariz. Ove se godine salon održava od 4. do 14. listopada na tradicionalnoj lokaciji Porte de Versailles ali u prilično ‘ogoljelom’ izdanju… Naime nastupati neće brojne automobilske marke, prvenstveno iz Nejmačke i Japana pa tako posjetitelji neće moći razgledati slijedeće: Opel, Mazda, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, VW, Alfa Romeo, Subaru, Jeep, Infiniti, Volvo, Lamborghini… Neke marke će biti zastupljene putem lokalnog zastupnika poput Aston Martina npr.

U svakom slučaju stanje se u Europi iskristaliziralo na način da su bienalni jesenski saloni (Paris i Frankfurt) predodređeni za predstavljanje prvenstveno domaće auto industrije, a kao definitivni lider u Europi postavila sa Švicarska sa svojim tradicionalni salonom početkom ožujka u Genevi gdje nastupaju svi. Pad posjećenosti ovog Salona također je trend koji organizator želi zaustaviti jer je primjerice 2012. bilo evidentirano 1.231.416, a 2016. 1.072.697 posjetitelja.

Za one koji namjeravaju posjetiti ovaj Salon napomenimo da je Salon otvoren od 4. -14. listopada od 10 do 20 sati, a cijene ulaznica su od 9€-19€.