Vijesti

Nissan Innovation Award 2018

Nissan Hrvatska nagradio najinovativniji startup u finalu Idea Knockout natjecanja

 Nissan je bio ponosan sponzor uzbudljivog regionalnog natječaja tehnoloških ideja Idea Knockout, u organizaciji tehnološkog portala Bug, koji se održao na lokaciji HUB385!

Finale Idea Knockout-a najboljim je startup idejama pružilo mogućnost da zasjaje, predstave se javnosti i pronađu potencijalne investiture, a   najboljem startupu osiguralo mogućnost da svoju ideju predstavi na  najvećem Sajmu  potrošačke elektronike CES u Las Vegasu, gdje je prošle godine Nissanovom proizvodu, novom Leafu dodijeljena nagrada  za najbolje inovacije u području inteligentnih vozila i tehnologije za autonomnu vožnju.

U uzbudljivoj završnici natjecanja, Nissan je u suradnji s Bugom dodatno dodijelio i Innovation Award 2018 by Nissan&IdeaKnockout, nagradu za najuzbudljiviju inovaciju, vizionarsku aktivnost i upornost najperspektivnijeg tima.

Ovogodišnji pobjednički tim Orqa iz Osijeka, suosnivača Ivana Jelušića i Srđana Kovačevića, koji proizvodi FPV naočale za upravljanje dronovima,osim puta na CES, tako je na korištenje  dobio i novi Nissan Qashqai opremljen s naprednim ProPILOT sustavom za pomoć u vožnji te karticu za gorivo u iznosu od 6.000 kuna.

Sustav ProPILOT Nissanov je prvi korak prema autonomnoj vožnji, ali u slučaju Qashqaija radi se o tehnologiji koja zahtijeva pozornost vozača. Vozač zadržava kontrolu i odgovornost za vozilo. ProPILOT pritom asistira pri upravljanju, ubrzavanju i kočenju čime smanjuje umor i stres, a povećava sigurnost i povjerenje vozača.  ProPILOT je izvorna tehnologija i dio vizije Nissan Intelligent Mobility. Jasno odražava posvećenost marke Nissan osiguravanju sigurnije i uzbudljivije budućnosti za vozače.

“Inovacija je jedna od temeljnih vrijednosti marke Nissan i mi smo u potpunosti posvećeni poticanju inovativnosti kako unutar tako i izvan naše kompanije. Poticanjem i usmjeravanjem mladih nada i startupova generira se nova energija i  stvaraju nova  znanja i tehnologije za bolji svijet. Pobjedničkom timu želimo dobar nastup na CES-u te se nadamo da će im Qashqai pomoći na njihovom putu do uspjeha“,izjavio je Darko Tenšek, Nissanov predstavnik žirija.