Ekologija Vijesti

Nissan Leaf – Najbolji zeleni automobil 2018.

Novi Nissan LEAF, najprodavaniji električni automobil na svijetu, osvojio je titulu Najboljeg zelenog automobila na svijetu na Salonu automobila u New Yorku. LEAF je utjelovljenje Nissanove inteligentne mobilnosti, Nissanove vizije koja će potpuno promijeniti kako se automobili voze, što ih pokreće i kako se integriraju u društvo.

Nissan LEAF druge generacije potpuno je izmijenjen u odnosu na prethodnika, a te su ga promjene učinile prvim potpuno električnim vozilom koje je ponijelo tu nagradu od osnivanja te kategorije 2016. Novi Nissan LEAF spaja veći domet s dinamičnim novim dizajnom i najnovijom opremom razvijene u sklopu Nissanove strategije inteligentne mobilnosti, uključujući ProPILOT Assist, papučicu e-Pedal, automatsko kočenje u nuždi i mnoge druge, a u prodaji je već danas.

„Ponosni smo što smo od predstavljanja Nissana LEAF 2010. prodali više od 300.000 električnih vozila diljem svijeta i time smanjili utjecaj na okoliš,”izjavio je Daniele Schillaci, izvršni potpredsjednik globalnog odjela marketinga i prodaje, odjela za razvoj vozila bez emisija i baterija te predsjednik Nissanova upravljačkog odbora za Japan, Aziju i Oceaniju. „Ponosni smo što je ovaj cijenjeni žiri prepoznao naše napore i nastavljamo širiti viziju Nissanove inteligentne mobilnosti.”

Nissan LEAF istaknuo se među pet kandidata za nagradu kao jedino električno vozilo u konkurenciji. Žiri je pri odabiru u obzir uzeo ukupan utjecaj vozila na okoliš, uključujući emisije ispušnih plinova i potrošnju goriva. Prethodna generacija Nissana LEAF proglašena je Svjetskim automobilom godine 2011. i još uvijek je jedino električno vozilo koje je u 14 godina održavanja izbora osvojilo tu prestižnu nagradu.