Ekologija Vijesti

Nissan LEAF- najprodavanije električno vozilo u Europi

Godinu dana nakon početka prodaje u Europi, novi Nissan LEAF najtraženiji je kod kupaca koji prelaze na električna vozila, a već je 26.000 primjeraka dostavljeno kupcima i vozi europskim cestama. Nagrađivani LEAF na vrhu je prodaje električnih vozila u Europi za svaki od prvih osam mjeseci 2018., a svakih se 10 minuta diljem kontinenta proda jedan primjerak.

Novi LEAF bilježi snažan rast prodaje diljem Europe, uključujući na tržištima Austrije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Portugala i Španjolske. U Norveškoj je Nissan LEAF postao najprodavaniji osobni automobil 2018., pretekavši sve električne modele i automobile pokretane motorima na unutarnje izgaranje.Poslovni korisnici slijede primjer privatnih i sve češće odabiru električna vozila. Od ukupnog broja prodanih primjeraka, njih je više od 8.000 isporučeno poslovnim flotama.

Novi Nissan LEAF zadržao je sve sposobnosti svojeg prethodnika, ali im je dodao i najnoviju generaciju tehnologije Nissanove inteligentne mobilnosti i pet zvjezdica na testiranjima Euro NCAP-a u skladu s najnovijim normama. Napredni sustavi pomoći u vožnji Nissana LEAF, ProPILOT i ProPILOT Park olakšavaju vožnju i parkiranje. Inovativna papučica e-Pedal dodatno pojednostavnjuje vožnju i čini je zabavnijom jer korisnicima omogućuje da ubrzavaju i smanjuju brzinu jednom papučicom.

Gareth Dunsmore, direktor odjela Električnih vozila, Nissan Europe izjavio je: „Zanimanje za električna vozila i dalje raste pa smo se pobrinuli za to da bude pristupačnije no ikad iskusiti i kupiti novi model LEAF.”Dodao je: „Kad smo krenuli dizajnirati novi Nissan LEAF, željeli smo osmisliti automobil koji će uzeti u obzir komentare dobivene od 100.000 postojećih vlasnika u Europi. Komentari koje dobivamo danas od naših najnovijih kupaca često su puni hvale za trenutačno dostupan okretni moment, snažne performanse te ističu kako papučica e-Pedal vožnju čini lakšom. U vožnji ovog automobila možete uživati svakodnevno, a to pokazuju i podaci o prodaji.”

Nissan LEAF dostupan je na 51 tržištu diljem svijeta i na globalnoj razini postoji velika potražnja za njim. Njegov prodajni uspjeh, kao i onaj njegova prethodnika, čini ga globalnim predvodnikom u području električnih vozila s više od 350.000 isporučenih primjeraka od 2010. Model e-NV200 član je iste obitelji koji dolazi u izvedbama lakog gospodarskog vozila za sedam sjedala, a isto tako ostvaruje znatnu prodaju diljem Europe.

Zahvaljujući svojoj svestranosti Nissan LEAF osvojio je više od stotinu međunarodnih nagrada od predstavljanja 2010. Nedavno je novi Nissan LEAF imenovan najboljim automobilom u kategoriji električnih vozila / plug-in hibridnih vozila u časopisu „L’Automobile et L’Entreprise” te je osvojio nagradu za najbolje električno vozilo na dodjeli Ecomotor Awards u organizaciji španjolskih dnevnih novina „El Economista”. U Ujedinjenoj Kraljevini Nissan LEAF proglašen je najboljim električnim automobilom na dodjeli nagrade za automobil godine „What Car?” za 2018.

Nissan LEAF simbol je Nissanove inteligentne mobilnosti te pridonosi revoluciji načina na koji vozimo povezujući inteligentnu snagu, inteligentne pogone i inteligentnu integraciju za uzbudljiviju, sigurniju i povezaniju vožnju.