Ekologija Vijesti

Nissan LEAF niže uspjehe

Godinu dana od globalnog predstavljanja novi Nissan LEAF nastavlja ostavljati svoj trag osvajanjem niza priznanja i ostvarivanjem rekordne prodaje.

Ugledna priznanja dodijeljena najnovijem Nissanu LEAF u posljednjih 12 mjeseci uključuju nagradu za najbolje električno vozilo portala DiarioMotor.com u Španjolskoj, nagradu Motor Electric u Italiji te nagradu Driver Power Gold Electric Car za 2018. u Ujedinjenoj Kraljevini. LEAF svoj snažan ugled duguje svojim naprednim tehnologijama, ali i štedljivosti, praktičnosti, udobnosti i voznim osobinama. Časopis „L’Automobile et L’Enterprise” proglasio ga je najboljim automobilom godine u kategoriji električnih vozila i plug-in hibridnih vozila. Osim toga, dobio je i švedsku nagradu Miljöbästa Bil (najbolje ekološki prihvatljivo vozilo) za 2018., čime je nagrađena njegova privlačnost za privatne i poslovne korisnike, kao i njegov veći domet, napredne tehnologije, pristupačna cijena i rješenja za pohranu energije.

Nissan LEAF stvoren je da bi održiv način života učinio pristupačnim svima te je time osvojio i razum i osjećaje vozača u Europi, pri čemu je 70% vlasnika modela LEAF po prvi put prešlo s motora s unutarnjim izgaranjem na električnu mobilnost. Diljem Europe u prvih osam mjeseci 2018. prodano je 43.000 primjeraka Nissana LEAF, što ga čini najprodavanijim električnim vozilom na tom kontinentu.

LEAF je dobio sve pohvale za svoju tehnologiju Inteligentne integracije i za jednostavnu upotrebu. Može se puniti na običnoj kućnoj utičnici i Nissan zidnim jedinicama za punjenje, ali i na raširenoj mreži koju čini više od 5.800 punionica diljem Europe. Novi sustav punjenja omogućuje korisnicima da svoje automobile pune s mreže i „prodaju” energiju natrag energetskim poduzećima. Taj je koncept dobio nagradu za inovacije Auto Express Technology u srpnju 2018.

Novi LEAF simbol je Nissanove strategije inteligentne mobilnosti. Opremljen tehnologijama za pomoć u vožnji kao što su ProPILOT i ProPILOT Park te jedinstvenom papučicom e-Pedal koja vozačima omogućuje da pokrenu, ubrzavaju, uspore ili zaustave automobil korištenjem samo jedne papučice. Tri četvrtine novih kupaca Nissana LEAF odabralo je tehnologiju ProPilot, a papučicu e-Pedal najdražom funkcijom proglasilo je 27.000 vozača koji su preuzeli svoj LEAF ove godine. Tehnologija i inovacije novog Nissana LEAF donose posve novo iskustvo vožnje njegovim kupcima.

Gareth Dunsmore, direktor Odjela za električna vozila, Nissan Europe, izjavio je: „Novi LEAF važan je korak ususret viziji Nissana za inteligentno i posve integrirano iskustvo vožnje električnih vozila. Činjenica da se LEAF toliko svidio i vozačima i kritičarima iako je dostupno sve više vozila na električni pogon i popis konkurencije nezaustavljivo raste pokazuje koliko je zapravo sposoban. Sigurni smo da će ugled Nissana LEAF kao predvodnika na tržištu električnih vozila nastaviti rasti.”

Nissan LEAF uživa snažan ugled još od svojeg predstavljanja, što dokazuje više od stotinu osvojenih nagrada diljem svijeta i više od 340 tisuća prodanih vozila od prvog predstavljanja 2010. Uspjeh svojeg prethodnika nastavlja i Nissan LEAF druge generacije, kako je vidljivo iz dojmljivog niza nagrada koje je dobio u posljednjih 12 mjeseci.

LEAF je utjelovljenje Nissanove inteligentne mobilnosti, strategije koja će nas uvesti u budućnost koja spaja inteligentnu snagu, inteligentne pogone i inteligentnu integraciju, za korist cijelog društva.

Popis nagrada:

Zemlja Nagrada Publikacija
Francuska MAAF Trophy, kategorija kompaktnih vozila MAAF Automobile & Environment Awards
Francuska Najbolji automobil u kategoriji električnih vozila/plug-in hibridnih vozila L’Automobile et l’Entreprise
Italija Nagrada za najbolji električni automobil Motor
Italija Nagrada Infomotori Web za 2018. (IWA) Infomotori.com
Poljska Najbolje flotno električno vozilo Fleet
Poljska Zeleno vozilo godine Menadzer Floty
Poljska MotoAs of Interia u kategoriji ekološki prihvatljivih vozila Interia
Španjolska Premio Diariomotor al Mayor Impulso Eléctrico Diariomotor.com
Španjolska Mejor Coche Eléctrico (najbolje električno vozilo) Ecomotor Awards by elEconomista.es
Švedska Miljöbästa Bil 2018 (Najbolje ekološki prihvatljivo vozilo 2018.) Gröna Bilister
UK Inovacije u električnim vozilima Carbuyer & Alphr ‘Car Tech’ Awards
UK Najbolji mali obiteljski automobil Next Green Car Awards 2017
UK Najbolji električni automobil What Car? Awards
UK Nagrada Gold Electric Car 2018 Driver Power
UK Nagrada Technology Award Auto Express
UK Nagrada Game Changer 2018 Autocar Awards
UK Najbolji električni automobil Diesel & Eco Car Awards 2018