Vijesti

Nissan novu Micru predstavlja u Dubrovniku

Dubrovnik, jedna od najpoznatijih hrvatskih destinacija u svijetu, domaćin je europske prezentacije potpuno nove Nissan Micre. Grad pod Srđom, središte je testnih vožnji nove generacije Nissanovog kultnog modela na kojima će sudjelovati više od 500 novinara iz cijelog svijeta – čak 484 europska novinara te 44 novinara iz najeminentnijih globalnih medija.

Nissan na predstavljanje nove Micre dovodi i svoje velike flotne kupce, europske koncesionare i njihovo prodajno osoblje tako da će tijekom gotovo tri mjeseca, od 9. siječnja do 23. ožujka,  ukupno više od 7.000 gostiju imati prilike uvjeriti se u ljepote grada koji je zbog svoje bogate tradicije i jedinstvene arhitekture služio i kao kulisa za snimanje slavnih visokobudžetnih filmova i serijala kao što su “Ratovi zvijezda” ili “Igre prijestolja”.

Nissanovi gosti će biti smješteni u luksuznom resortu Dubrovački Vrtovi Sunca u Orašcu, udaljenom samo 11 kilometara od povijesne jezgre grada Dubrovnika, a stotinjak kilometara duge testne rute predviđaju posjet Starom gradu koji se nalazi na UNESCO-vom popisu Svjetske baštine, ali i najnovijoj hrvatskoj ACI marini u Slanom Veljko Barbieri, I to sve za upravljačem nove generacije Nissanove slavne Micre, modela koji se na europskom tržištu prodaje još od 1983. godine, a koji sada donosi revolucionarne promjene u samo srce B-segmenta.

Potpuno nova Nissan Micra tehnološki je predvodnik i opremljena je brojnim inteligentnim sustavima za nadzor nad automobilom kakve obično nalazimo u skupljim automobilima, a sada su prvi put dostupni u Micri. No, nisu novi samo za Micru, već za cijeli segment. Među njima su Inteligentno ispravljanje putanje, sigurnosni sustav koji blagim korekcijama prema potrebi Micru vraća na pravu putanju.  Nadalje, Nissanov hvaljeni inteligentni Around View Monitor sustav kamera  i inteligentno automatsko kočenje jamstvo su da je nova Micra jedan od najsigurnijih gradskih automobila.

Osim što je duža, šira i niža nego ikad prije pa nudi izrazito prostran kokpit izrađen od visokokvalitetnih materijala s najboljom vozačkom poziciju među konkurentima, nova Micra je također i izvrsna u vožnji. I to zahvaljujući preciznom balansu između agilnosti, sigurnosti i uzbuđenja u vožnji koje pruža predvidljivo i samouvjereno ponašanje na cesti što podupiru i tri moderna, ekonomična downsize motora.