Vijesti

Nissan Qashqai najsigurniji u segmentu

Prema neovisnoj organizaciji za testiranje Euro NCAP, Nissan Qashqai najsigurniji je kompaktni obiteljski automobil na tržištu. Zahvaljujući nizu novih i inovativnih sigurnosnih obilježja, uključujući Nissanov Safety Shield, nagrađeni crossover tijekom 2014. dobio je bolje ocjene za sigurnost od bilo kojeg drugog automobila u svojoj klasi. To posljednje dostignuće dio je Nissanova hat tricka Euro NCAP-ovih nagrada 2014. – nakon maksimalnih pet zvjezdica za novi X-Trail i novi Pulsar, povećavajući ugled proizvođača kao marke koja se ističe kvalitetom i sigurnošću.

U izravnim sudarima putnička kabina ostaje stabilna, a očitanja na lutkama pokazuju dobru zaštitu koljena i bedrenih kostiju vozača i putnika. Lutka vozača dobila je najviše bodova, s dobrom zaštitom svih dijelova tijela. Najbolje ocjene također su postignute u testu s bočnom preprekom, u kojem su svi dijelovi tijela bili dobro zaštićeni. Dizajniran i konstruiran da ponudi najvišu razinu zaštite za djecu, novi Qashqai također je blistao u testovima s djecom. Na temelju očitanja s lutkama djece upotrijebljenim u dinamičkim testovima, Qashqai je dobio maksimalne ocjene za zaštitu djeteta u dobi od 18 mjeseci. Valja istaknuti i da je Qashqaijev prednji branik dobio najviše ocjene za zaštitu nogu pješaka.

Najvažniji čimbenik u postizanju dobrih rezultata Qashqaija na Euro NCAP-ovim testiranjima njegova je iznimno napredna mreža sigurnosnih obilježja. Osmišljeni tako da zajedno tvore inovativan Nissan Safety Shield, elektronički sustavi novog Qashqaija vozačima i putnicima zajedno nude iznimno visoku razinu pasivne sigurnosti. Nove Qashqaijeve tehnologije Safety Shield obuhvaćaju sustav pomoći pri naglom kočenju (Forward Emergency Braking), otkrivanje umora vozača (Driver Attention Alert), upozorenje na napuštanje trake (Lane Departure Warning), automatsko upravljanje dugim svjetlima (High Beam Assist) i prepoznavanje prometnih znakova (Traffic Sign Recognition). Nissan Safety Shield također nudi nadzor mrtvog kuta (Blind Spot Warning) i prepoznavanje pokretnih objekata (Moving Object Detection), sustave koje je omogućila i načinila pristupačnim Nissanova cijenjena tehnologija panoramskog monitora (Around View Monitor).

Dizajniran, konstruiran i načinjen u Velikoj Britaniji, novi Nissan Qashqai nastavlja nuditi neusporediv paket tehnologije, sigurnosti, praktičnosti i učinkovitosti. Postignuća na testiranjima Euro NCAP-a posljednja su u nizu velikih uspjeha koje su postigli Nissan i novi crossover. Proizvodnja Qashqaija glatko je integrirana u Nissanovu tvornicu ovjenčanu rekordima u Sunderlandu u Velikoj Britaniji, u kojoj se nov model završi svaku 61 sekundu.