Vijesti

Nissan u Tokiju predstavio Leaf Nismo Concept

Konceptni automobili i serijska vozila pružaju uvid u Nissanove najnovije i buduće inovacije

Nissan Motor Co., Ltd. je na ovogodišnjem Tokijskom salonu automobila prikazao niz uzbudljivih konceptnih automobila i serijskih vozila koji će kupcima pružiti uvid u Nissanove najnovije i nadolazeće inovacije. Među 13 izloženih vozila predstavljen je i konceptni automobil Nissan Leaf Nismo. Nissanov izložbeni prostor krasio je spiralni dizajn koji simbolizira prošlost, sadašnjost i budućnost Nissanove predanosti razvoju uzbudljivih proizvoda. Predstavljene su i vrijednosti koje Nissan nudi kupcima, uključujući i najnovija električna vozila. Posjetitelji su mogli doživjeti i budućnost Nissanove inteligentne mobilnosti u simulatoru.

Leaf Nismo Concept: Spoj perjanice Nissanove ponude električnih automobila i uzbuđenja u vožnji koje donosi Nismo

Novi Nissan LEAF predstavljen je u rujnu te je opremljen najnovijom inačicom Nissanove tehnologije za autonomnu vožnju jednim trakom autoceste, ProPILOT. Opremljen je i sustavom ProPILOT Park, sustavom koji je po prvi put ugrađen u jedan japanski automobil, a vozaču olakšava parkiranje automatskim upravljanjem ubrzanjem, kočenjem, skretanjem, mijenjanjem stupnjeva prijenosa i aktivacijom parkirne kočnice. Jedna od značajki novog Nissana LEAF jest papučica e-Pedal, koja vozaču omogućuje kretanje, ubrzanje, kočenje, zaustavljanje i držanje automobila na mjestu uporabom jedne papučice.

Inačicu Nismo Concept novog Nissana Leaf  krasi sportski vanjski izgled za koji je zaslužan Nismo, Nissanov odjel za automobilističke utrke i razvoj modela visokih performansi. Primjena tehnologije koju Nismo upotrebljava u utrkivanju na karoseriji automobila rezultira boljim aerodinamičkim performansama i manjim uzgonom, a pritom zadržava Leaf-ova vrhunska aerodinamička svojstva. Crnu unutrašnjost krase Nismo-vi prepoznatljivi crveni detalji koji odaju dojam uzbudljivog vozila visokih performansi.

Laf Nismo Concept jamči uistinu uzbudljivu vožnju. To postiže zahvaljujući sportski podešenom podvozju i gumama visokih performansi te posebno prilagođenom mapiranju motora koje jamči snažna ubrzanja pri svim brzinama. Leaf Nismo Concept spaja ekološki osviješten karakter električnih vozila s uzbudljivim doživljajem vožnje po kojem je Nismo oduvijek poznat.