Tehnika Vijesti

Nissanove papuče se same parkiraju

Spajanjem tradicionalne japanske gostoljubivosti s Nissanovom tehnologijom za autonomnu vožnju, jedno tradicionalno japansko prenoćište gostima nudi neobične pogodnosti: papuče, stolove i jastuke koji se sami parkiraju. Na prvi pogled ProPILOT Park Ryokan izgleda kao svako drugo japansko prenoćište, tzv. ryokan. Papuče su uredno posložene u predsoblju, gdje gosti skidaju cipele. Tatami sobe opremljene su niskim stolovima i jastucima za sjedenje na podu. Ovaj ryokan izdvaja se po tome što su te papuče, stolovi i jastuci opremljeni posebnom inačicom Nissanove tehnologije za autonomno parkiranje ProPILOT Park. Kad nisu u upotrebi, automatski se vraćaju na svoje mjesto pritiskom gumba.

Premijerno predstavljen u novom Nissanu LEAF u Japanu u listopadu 2017., ProPILOT Park prepoznaje predmete u okolici i omogućuje vozaču automatsko parkiranje vozila na odabrano parkirno mjesto pritiskom gumba. Ista se tehnologija upotrebljava i u pogodnostima koje pruža ProPILOT Park Ryokan u prezentaciji koja zabavlja goste i smanjuje opterećenje osoblja.

Kako doživjeti ProPILOT Park Ryokan

Nissan će jednom sretnom paru putnika omogućiti besplatno noćenje u ProPILOT Park Ryokanu u Hakoneu u Japanu. Priliku za osvajanje ove vrijedne nagrade imaju svi sudionici koji na Twitteru objave post s hashtagovima #PPPRyokan i #wanttostay između 25. siječnja i 10. veljače.

Posjetitelji Galerije Nissanovog globalnog sjedišta u Yokohami također mogu uživati u atmosferi ProPILOT Park Ryokana i isprobati papuče koje se same parkiraju u posebnom izložbenom prostoru koji će biti otvoren od 1. do 4. veljače od 10 do 20 sati. Galerija se nalazi na adresi 1-1-1 Takashima, Nishi-ku, Yokohama.

Video: