Vijesti

Noć muzeja u Ferdinadu Budickom

Muzej automobila Ferdinand Budicki povodom desete Noći muzeja otvara izložbu na temu ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, koja će se održati 30. siječnja 2015. godine od 18 sati do 1 sat iza ponoći, a priprema prezentaciju o Nikoli Tesli i njegovom projektu vožnje s električnim automobilom marke Pierce Arrow s kojim je izvodio testne vožnje 1931. godine.

Iz električne prošlosti u sadašnjost uvodi nas Rimac automobili koji izlažu najbrži električni automobil na svijetu Concept_One proizveden 2011. godine u Hrvatskoj. Uz automobil posjetitelji će moći razgledati još jedan Rimčev proizvod Bicikl Greyp – najnapredniji elektro bicikl na svijetu prizveden 2013.g. Električni automobili Tesla model S i Nissan Leaf najprodavaniji električni automobil na svijetu zaokružit će „električnu postavu“ u Muzeju automobila Ferdinand Budicki.

Na 10-toj Noći Muzeja očekujemo i dolazak Nikole Tesle kojeg će na svoj originalni način utjeloviti Mario Petreković, čiji portret će uživo slikati slikar Dominik Butković.

Muzej automobila Ferdinand Budicki 2013. godine za Noć Muzeja posjetilo je preko 10.000 građana , a 2014. g. preko 15.000 građana.