Vijesti

Nova Astra za trkaću stazu

Opel proširuje svoje aktivnosti na području utrka modificiranih cestovnih automobila. Na temelju nove Astre, koja će imati svjetsku premijeru na Frankfurtskom sajmu automobila (IAA-u) ovog rujna, odjel automobilizma proizvođača iz Rüsselsheima razvija modificirani cestovni automobil za utrke usklađen s aktualnim odredbama natjecanja TCR series za nacionalne i međunarodne amaterske utrke.

TCR series uveden je 2015. i temelji se na konceptu triju stupova koji uključuje nacionalna i kontinentalna prvenstva uz globalnu utrku TCR International Series – pri čemu svi imaju posve iste tehničke odredbe. Stoga se TCR vozilo može koristiti širom svijeta bez dodatnih tehničkih modifikacija. Dvolitarski turbo motori imaju snagu od 330 KS i maksimalni okretni moment od 410 Nm.

Utrke modificiranih cestovnih automobila uvijek su bile važne za Opel. Filozofija novog natjecanja TCR series odgovara našoj ideji amaterskih utrka. Želimo ponuditi ambicioznim timovima u privatnom vlasništvu platformu za uzbudljiv sport uz razumne troškove“, rekla je glavna direktorica marketinga Opel grupe, Tina Müller.

Opel Astra TCR trenutno je u razvoju i njene će tehničke specifikacije biti objavljene nešto kasnije. Početak testiranja novog modificiranog trkaćeg automobila planiran je za listopad.

Opel-Astra_motorsports_rear _widertrack3aa