Izdvojeno Predstavljamo

Nova Dacia Logan i nova Dacia Sandero

Osam godina poslije predstavljanja Logana, simbola renesanse marke, Dacia je na Pariškom autosalonu 2012. skinula pokrov s nove Dacije Logan i nove Dacije Sandero.

Nova Dacia Logan i nova Dacia Sandero označavaju uvođenje novog, izražajnijeg dizajna koji će poslužiti i poboljšavanju statusa marke. Dacijin novi dizajn nudi opći dojam kakvoće i snage. Oba modela dijele skladne linije prednjeg kraja i ističu logotip marke smiono postavljen u maski. Izgled prednjeg kraja još je izražajniji zbog oblika širokih svjetala i rešetke maske. Gledane sa strane, skladne proporcije karoserijskih ploča uspoređene s ostakljenim površinama pojačavaju dojam čvrstoće koju nameću oblikovani bokovi, istaknutiji blatobrani i užljebljeni bokovi, prepoznatljivo obilježje svih modela.

Oba nova modela imaju novu instrumentnu ploču boje tamnog ugljena ili u dva tona (ovisno o modelu i inačici) s kromiranim obrubima pokazivača i iznimno praktičnim kontrolama posljednje tehnološke generacije. Obrubi otvora za ventilaciju, logotip na upravljaču i ručica mjenjača istaknuti kromirani su (ovisno o razini opreme), a donji dio instrumentne ploče obojen je (ovisno o izvedbi) u skladu s ručicama vrata i ukrasnim umetkom upravljača. Posebna je pozornost posvećena stvaranju trenutačnog dojma kakvoće, pojačanog materijalima uporabljenim u unutrašnjosti i mnogo pomnijom završnom obradom. Kako bi zadobila povjerenje kupaca, Dacijina vozila konstruirana su da budu pouzdana na dulji rok. Poput ostatka game, novi Logan i novi Sandero nude jamstvo u trajanju od tri godine ili 100.000 kilometara.