Predstavljamo Vijesti

Nova Ford Fiesta ST-Line Red Edition i Black Edition

Ford je proširio ponudu Fiesta modela s atraktivnim ST-Line Red Edition i Black Edition izdanjima.

Na temelju sportske varijante Fieste ST-Line, koji ove godine čini petinu ukupne prodaje popularnog Fordova modela, Red Edition i Black Edition modeli imaju jedinstven i karakterističan vanjski i unutrašnji dizajn uz detalje koje kupce izdvajaju iz mase te dodatno naglašavaju dinamiku i sportski štih.

Fiesta ST-Line Red i Black Edition bit će dostupna u verzijama s tri i pet vrata te Fordovim 1-litrenim Ecoboost motorom sa 140 KS i sportskim ovjesom za pravi užitak i zabavu u vožnji. Ford je prvi dinamični paket opreme ST-Line predstavio 2016. godine, a namijenjen je kupcima koji žele sportski izgled, ali ne zahtijevaju pune performanse kakve se nude u pravim sportskim modelima sa ST ili RS oznakom.

Fiesta ST-Line Red Edition odlikuje se Red Race bojom karoserije uz mat crne pruge s rubovima u visoko sjajnoj crnoj boji. Pruge se protežu od krova preko poklopca motora do donjeg prednjeg spojlera. Fiesta ST-Line Black Edition je u Panther crnoj boji uz crne mat pruge s crvenim sjajnim obrubom. Oba se modela odlikuju velikim stražnjim spojlerom, prepoznatljivim 17-inčnim naplacima u Panther crnoj boji i crnim pokrovom vanjskih zrcala uz crvenu prugu.

U unutrašnjosti se nastavlja tema s karoserije. Crveni detalji se nalaze na djelomično kožnim sportskim sjedalima i otvorima za ventilaciju. Crvenim koncem su prošivene ručke na vratima, ručica mjenjača, tepisi i unutrašnjost vrata.

Fordov SYNC 3 sustav povezivosti kompatibilan je s Apple CarPlay i Android Auto aplikacijama, a opcijski se može naručiti uz glasovne naredbe za kontrolu audio i navigacijskog sustava te upravljanje uparenim pametnim telefonom. Nudi se i uz premium Bang & Olufsen audio sustav s 10 zvučnika.

Komfor, praktičnost i sigurnosne značajke dolaze sa zaista bogatom serijskom opremom koja uključuje i halogena prednja svjetla s automatskom funkcijom, LED dnevna svjetla i stražnja svjetla, maglenke, sustav pomoći zadržavanja u prometnom traku, limitator brzine i pomoć pri kretanju uzbrdo.

Dostupne su i napredne tehnologije sustava za pomoć u vožnji poput sustava pomoći prije sudara s detekcijom pješaka, sustavom prepoznavanja prometnih znakova, adaptivni tempomat i sustav obavijesti o vozilu u mrtvom kutu.

Fordov snažni i učinkoviti višestruko nagrađivani 1,0-litreni EcoBoost turbobenzinski motor sa 140 KS i 6-stupanjski ručni mjenjač donosi kombiniranu potrošnju goriva od 4,9 l/100 km i 112 g/km CO2.