Izdvojeno Vijesti

Nova kompaktna limuzina Škode nosi ime Rapid

Nova kompaktna Škoda limuzina zove se Rapid. To je češki proizvođač automobila objavio u sklopu sajma Auto China 2012 u Pekingu. Novi model svoju premijeru u Europi proslavit će još ove godine. Od 2013. godine Rapid će se proizvoditi i prodavati u Kini i u varijanti za kinesko tržište. Konkretan uvid u kineski model nudi studija MissionL China bliska izvedbi za serijsku proizvodnju, koju Škoda predstavlja u Pekingu.

         „Škoda je u okviru svoje strategije rasta pokrenula najveću ofenzivu modela u povijesti tvrtke i u idućim godinama će u prosjeku svakih šest mjeseci na tržište uvesti novo vozilo“, istaknuo je predsjednik uprave Škode prof. dr. h.c. Winfried Vahland tijekom konferencije za medije Škode u Pekingu. „Škoda Rapid je naš sljedeći novi model, koji za naš rast ima veliku važnost i koji će nam na međunarodnim tržištima dati vjetar u leđa“, kaže Winfried Vahland.

Škoda s Rapidom u paleti modela između Fabije i Octavije nudi atraktivan obiteljski automobil u segmentu koji bilježi ogroman rast diljem svijeta. Konkretan uvid u dizajn i koncept vozila nudi studija dizajna MissionL. Prilikom razvoja unutrašnjosti vozila proizvođač je proveo opsežnu anketu među svojim kineskim kupcima, kako bi im mogao ponuditi automobil kakav uistinu žele. „MissionL China“, a nakon toga i budući kompaktni model, tako predstavljaju idealnu kombinaciju tradicionalnih vrijednosti marke Škoda i specifičnih kineskih zahtjeva.

MissionL China je tipična Škoda koja savršeno ističe vrijednosti naše marke: svjež dizajn, funkcionalan, prostran, pametan i s poslovičnim omjerom cijene i vrijednosti Škode“, kaže šef Škode. „Ovaj automobil jasno izražava preciznost i emocionalnost. S puno mjesta za vozača, putnike i prtljagu. Idealno vozilo za obitelji. Jednostavno simply clever.