Ekologija Vijesti

Nova Kona Electric

Automobil bez kompromisa

Nakon uspješnog lansiranja u ljeto 2018. godine, nova Hyundai Kona Electric hvaljena je zbog dometa, performansi i dostupnosti te je već osvojila mnoge automobilske nagrade. Uspješno se nosi s neizvjesnošću dometa uz jedno punjenje baterije koje inače muči vozače električnih automobila, što potvrđuju testovi najvećih europskih novinarskih redakcija.

“Velik broj prestižnih nagrada koje je osvojila naša Kona Electric pokazuje da je to najbolji automobil u svojoj klasi”, kaže Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product, Hyundai Motor Europe. “Kona Electric dokazuje naše iskustvo u razvoju visoko učinkovitih ekoloških automobila i nova je prekretnica u razvoju električnih automobila. S kombinacijom SUV automobila i električnog pogona, Kona Electric je automobil bez kompromisa, koji naglašava naše liderstvo u budućoj mobilnosti”.

Maraton testovi: iznad limita

U brojnim nezavisnim maratonskim testovima Kona Electric je vožena i mnogo više od 482 km, koliko je službeni registrirani domet s jednim punjenjem baterija prema WLTP ciklusu. Jedan od prvih testova dometa proveden je uoči Paris Motor Showa 2018., kada je pet Kona Electric stiglo s dva novinara u svakom automobilu iz Frankfurta u Pariz. Maksimalni domet ostvaren je u Koni Electric koja je prešla 506 km uz prosječnu brzinu od 75 km/h. Osim toga, Kona Electric s jednim punjenjem odvozila je čak 613 km u testu najprodavanijeg njemačkog automobilskog magazina Auto Bild. Novinari francuskog automobilskog magazina Caradisiac postavili su rekord na Paris Motor Showu odvozivši s Konom Electric 734,4 km s jednim punjenjem baterije.

Na dodjeli nagrada Auto Expressa u srpnju 2018. Hyundai je osvojio nekoliko priznanja, uključujući nagradu “Pristupačni električni automobil godine”. Kona Electric pobijedio je Nissan Leaf i VW e-Golf, a žiri je pohvalio njegov domet s jednim punjenjem baterija i cijenu.

Hyundaijev prvi potpuno električni urbani SUV proglašen je, uz ostale nagrade, i najboljim ekološkim automobilom primivši nagradu “Best Eco Car” britanskog online magazina Parkers zbog izvrsnog dometa izvanredne iskoristivosti, dizajna i atraktivnosti te pristupačnosti .

Nova Kona Electric: automobil bez kompromisa

Kona Electric je automobil bez kompromisa, kombinirajući Hyundaijev progresivni SUV stil i ekološki električni pogon. To je prvi urbani SUV automobil s električnim pogonom na europskom tržištu, koji nudi nevjerojatan domet – prema WLTP ciklusu mjerenja 482 km. Kona Electric ima prepoznatljiv dizajn i nudi sve značajke regularne Kone. Zahvaljujući prostranosti, nova Kona Electric je doista svestrani automobil, pogodan za svakodnevnu uporabu.