Vijesti

Nova Mazda6 proglašena ‘najzelenijim benzincem’ u Ecotestu 2008

Nova Mazda6 s 1.8i benzinskim motorom proglašena je u Nizozemskoj ‘najzelenijim automobilom’ prema EcoTest istraživanju 2008., velikom europskom ispitivanju ispušnih plinova koje objavljuje Royal Duch Touring Club (ANWB). U sveukupnom poretku Mazda6 zauzela je sedmo mjesto iza dva hibridna i tri dizelska automobila.

Svoj odli?an rezultat Mazda6 može uvelike zahvaliti Mazdinoj novoj ‘gram’ strategiji koja ide suprotno od svih trendova i svoje nove automobile ?ini lakšima od prethodnih. Zavisno o modelu, nova Mazda6 je najmanje 35 kg lakša od prethodnog modela što djeluje na smanjenje potrošnje goriva i ispušnih plinova. Uz to, Mazda je unaprijedila sva ?etiri motora Mazde6 te oni sada razvijaju više snage i okretnog momenta. Benzinski 1.8i motor tako troši samo 6.8 litara/100 km (Sedan) što je 11.7% (0.9 litara) manje od prethodnog modela.
EcoTest je razvila udruga International Automobile Federation (FIA) i provodi se u laboratoriju njema?kog kluba ADAC. EcoTest voza?ima pruža informacije o ispušnim plinovima i konvertiranju CO2, CO i ostalih štetnih ispušnih plinova u bodove koji se koriste kako bi se svakom automobilu dodijelio rejting od maksimalno pet zvjezdica. Zasada ni jedan automobil nije dobio maksimalan broj bodova, dok je nova Mazda6 dobila 80 bodova i 4 zvjezdice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.