Vijesti

Nova Navara je najbolji pick-up

Posve nova Nissan NP300 Navara na ceremoniji održanoj u Lyonu u Francuskoj osvojila je cijenjenu nagradu za Međunarodni pick-up 2016.

Nissanov nedavno predstavljeni pick-up othrvao se snažnoj konkurenciji Mitsubishija L200 i Forda Ranger, a žiri je posebno pohvalio nadmoćna vozna svojstva i terenske sposobnosti, snažne performanse motora i nosivost. Posve nova NP300 Navara podvrgnuta je rigoroznom testiranju za Međunarodni pick-up godine, na kojem su ocjenjivane terenske sposobnosti, vozna svojstva i vrijednost dobivenog za uloženo. Testirane su i uspoređivane radne sposobnosti pick-upova, među njima i kapacitet vuče. Nova NP300 Navara spaja udobnost i uglađenost crossovera s hvaljenim terenskim sposobnostima, izdržljivošću i nosivošću po kojima je Navara poznata. Njezina robusna šasija odlikuje se brojnim novostima, uključujući posve novi multilink stražnji ovjes s pet spona ugrađen na izvedbi s dvostrukom kabinom i impresivan sanduk 67 mm dulji od onog prethodne generacije. Bogata ponuda inovativnih i pristupačnih automobilskih sustava poput panoramskog Around View Monitora i sustava automatskog kočenja (FEB), osmišljenih da poboljšaju vozna svojstva i praktičnost također je jedinstvena u segmentu pick-upova. Philippe Guérin-Boutaud, potpredsjednik globalnog odjela lakih gospodarskih vozila Nissan izjavio je: „Ova prestižna nagrada kruna je Nissanova 80-ogodišnjeg iskustva u proizvodnji pick-upova. Na rigoroznim testiranjima za međunarodni pick-up godine istaknuo se snažan i inovativan karakter posve nove Navare.” „Nissan je u Europi na glasu kao proizvođač snažnih terenaca i revolucionarnih crossovera.  Ova nova Navara predstavlja spoj tih dvaju svjetova izvrsnosti u obliku revolucionarnog pick-upa koji spaja karakter robusnog terenca s profinjenošću i učinkovitošću crossovera”, dodao je Ponz Pandikuthira, direktor odjela lakih gospodarskih vozila Nissan u Europi.

Prava je čast dobiti nagradu za najbolji Međunarodni pick-up godine od žirija najiskusnijih novinara specijaliziranih za gospodarska vozila iz cijele Europe. Zahvaljujemo žiriju za Međunarodni pick-up godine na ovoj nagradi i što su prepoznali kvalitetu nove Nissan Navare.”

Proizvodnja posve nove NP300 Navare započela je ovog mjeseca u Barceloni. Njezina prodaja širom Europe počinje u siječnju 2016.

Navara IPOTY