Vijesti

Nova Opel Corsa je Autobest

Dodjela jedne od dviju najvažnijih neovisnih automobilskih nagrada u Europi i najznačajnije nagrade za naš dio europskog tržišta – Autobest – po prvi puta je od svog osnutka 2000. godine održana u Hrvatskoj. Pred predstavnicima medija, hrvatskog gospodarstva i politike, te stranih gostiju, u zagrebačkom hotelu Sheraton svečano su dodijeljene ovogodišnje međunarodne Autobest nagrade.

Prema glasovima žirija, sastavljenog od novinarskih predstavnika iz 15 zemalja sudionica ovog izbora, nagradu Autobest 2015 – `The Best Buy Car of Europe in 2015`. osvojila je nova Opel Corsa, peta po redu generacija ovog uspješnog modela. Ovogodišnjom nagradom Opel Corsa postala je prvi automobil u povijesti Autobesta čije su dvije generacije zaredom osvojile ovu prestižnu europsku nagradu – prethodna generacija Corse okitila se nagradom Autobest 2007.

Iznimno smo ponosni što možemo primiti prestižnu nagradu AUTOBEST 2015 za našu novu Opel Corsu. Želio bih zahvaliti žiriju u ime cijelog tima. A i naši kupci se očito slažu sa žirijem. Čak 120.000 narudžbi od svjetske premijere u Parizu u listopadu prošle godine dodatni su dokaz da Corsa i svojom petom generacijom nastavlja priču o uspjehu – i to nakon 12,4 milijuna prodanih Corsi u zadnje 32 godine“, rekao je prilikom preuzimanja nagrade Dr. Karl-Thomas Neumann, predsjednik Uprave Opela i Potpredsjednik za Europu General Motorsa.

Trendovska peta generacija Corse nudi svjež izgled i iskustvo vožnje s novim podvozjem i optimiziranim upravljanjem, spajajući umjetnost njemačkog inženjerstva s emocionalnim dizajnom, vrhunskim mogućnostima digitalnog povezivanja i izvrsnim omjerom cijene i performansi. Nova generacija benzinskih motora i temeljito prerađenih dizelskih motora osiguravaju novu razinu udobnosti, vrhunskih performansi i niske potrošnje goriva.

Nova Corsa se pokazala kao veliki mali automobil. Svi članovi žirija složili su se oko argumenata kojim je nova Opel Corsa izabrana da ponose titulu „The Best Buy Car of Europe 2015“. Nova generacija Corse napravila je značajan iskorak u odnosu na model koji je osvojio Autobest nagradu prije sedam godina. Od dizajna do briljantnog korištenja suvremenih tehnologija Corsa nudi proizvod okrenut prema kupcu što će zasigurno rezultirati povećanjem ionako impresivnih prodajnih rezultata prethodne generacije. S velikim zadovoljstvom mogu čestitati svima koji su bili uključeni u projekt nove Corse – inženjerima, dizajnerima, ljudima u proizvodnji… – na ovoj potvrdi fantastičnog posla koji su obavili“, rekao je Dan Vardie, osnivač i direktor nagrade Autobest.

Željko Sredoja, direktor Opela za Hrvatsku i BiH, naglasio je kako je „Corsa definitivni bestseller u Hrvatskoj – u posljednjih pet godina nalazi se uvijek u top pet najprodavanijih modela na hrvatskom tržištu. Nova, peta generacija još je opremljenija, tehnološki naprednija i štedljivija od svojih prethodnika, te je već proglašena i Hrvatskim automobilom 2015. godine. Uvjeren sam da će i ova generacija Corse nastaviti svoj tržišni uspjeh u Hrvatskoj i privući još više zadovoljnih kupaca Opelu“.

Na dodjeli nagrada u zagrebačkom hotelu Sheraton uzvanike su zabavljali Borna Šercar Trio feat. Sabrina, te hrvatska violončelistica Ana Rucner. Program je vodila uvijek nasmijana Opelova brand ambasadorica Mila Elegović.

Autobest je jedina međunarodna nezavisna nagrada koja u fokusu ima najbolji omjer cijene i kvalitete za krajnje kupce, a dodjeljuje se od 2000. godine. Dodjela nagrada Autobest održava se svake godine u jednoj od država koje sudjeluju u ovom izboru: Bugarska, Cipar, Češka, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Mađarska, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Turska i Ukrajina. U žiriju sudjeluju renomirani automobilski novinari i urednici koji zajednički predstavljaju tržište od čak 300 milijuna ljudi.

20151902.Dr.K.T.Neumann_ispred HNK u Zagrebu_5 Gala_Ana _Rucner1 Gala_Ana_Rucner2 Gala_Borna Sercar Trio feat. Sabrina Gala_Dr. K. T. Neumann i Dan Vardie_1 Gala_Dr. K. T. Neumann i Dan Vardie_2 Gala_Dr. K. T. Neumann i Zeljko Sredoja Gala_Dr. K.T. Neumann i Mila Elegovic 2 Gala_izlazak Opel Corse na pozornicu Gala_Mila Elegovic i Dan Vardie Gala_Mila Elegovic i Dr. K. T. Neumann Gala_Mila Elegovic Gala_predstavnici zirija Autobesta i Dr. K. T. Neumann Gala_Renata Sopek, Dr. K. T. Neumann i Aleksandra Dojcinovic_2