Vijesti

Nova Opel Corsa je HR automobil 2015. godine

Najnoviji Opelov model osvojio je stručni žiri Hrvatske udruge automobilskih novinara. Nova Opel Corsa proglašena je Hrvatskim automobilom godine, i potvrdila da se radi o pravom pobjedniku.

Peta generacija Corse ima novi dizajn i s novim podvozjem i optimiziranim upravljačkim mehanizmom pruža potpuno novo iskustvo vožnje, vrhunsku digitalnu povezanost i odličan omjer cijene i performansi. Nova generacija benzinskih i detaljno obnovljenih dizelskih turbo motora omogućava odlične performanse uz nisku potrošnju i emisije CO2.

Opel Corsa jedan je od najznačajnijih Opelovih modela koji predstavlja otprilike jednu četvrtinu ukupne prodaje. Tijekom 32 godine koliko je prošlo od predstavljanja prve generacije Opel Corse, prodana je više od 12,4 miliona primjeraka. Prethodna četvrta generacija sama, Corsa D, prodana je u tri miliona primjeraka od 2006. Do 2014. U Hrvatskoj Opel Corsa jedan je od najpopularnijih modela na tržištu. U 2014. Zauzima drugo mjesto u segmentu, s tržišnim udjelom od 16,6%, te je četvrti najprodavaniji osobni model u Hrvatskoj.

Rezultati glasovanja:

  1. Opel Corsa – 98 bodova – Zlatni volan
  2. Citroën C4 Cactus – 77 bodova – Srebrni volan
  3. Nissan Qashqai – 59 bodova – Brončani volan
  4. Renault Twingo – 55 bodova
  5. Mercedes-Benz C klase – 41 bod
  6. Hyundai i10 – 30 bodova

Opel Vivaro – Lako komercijalno vozilo 2015.

Uz Corsu, titulu je osvojio i novi Opel Vivaro, koji je zajedno sa Renault Trafficom osvojio nagradu za Lako komercijalno vozilo 2015. Opel Vivaro je već godinama lider u svom segmentu, a ove godine ostvario je posebno zapažen uspjeh sa tržišnim udjelom u segmentu od čak 40%. Nova generacija Vivara trebala bi doprinijeti da se takav uspjeh zadrži i u budućnosti.

Neven Novak – PR Manager godine.

Posebna nagrada ove godine pripala je i Nevenu Novaku, Opelovom PR manageru za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Nagrada je to za uspješnu suradnju sa medijima tijekom prethodne godine, i potvrda uspješnog rada cijelog Opelovog tima. Posebnost ove nagrade je da se ona ne dodjeljuje svake godine, i posljednji put je dodijeljena prije šest godina.

Foto: Vedran Metelko, GM

_DSC3288 _DSC3303 _DSC3331 _DSC3409 _DSC3430 _DSC3492