Izdvojeno Vijesti

Nova Toyota Corolla dobila 5 zvjezdica za sigurnost

Nova Toyota Corolla  može se pohvaliti izvrsnim rezultatom sigurnosti okićenim sa prestižnih 5 zvjezdica Euro NCAPa. Nedavno predstavljena limuzina upotpunjuje Toyotinu bogatu ponudu vozila u  C segmentu te svojim vozačima pruža vrhunsku sigurnost dokazanu sa čak 94% bodova za zaštitu odraslih putnika, 82% za dijete putnika, 67% za zaštitu pješaka i 66% za sigurnosne tehnologije. Nova Corolla postigla impresivne rezultate oslanjajući se na Toyotine visoke standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Na prednju stranu vozila te bočno, ugrađena je struktura koja podnosi višestruka opterećenja.

         Nova Corolla je opremljena sa 7 SRS zračnih jastuka; osim prednjih sa dvostupanjskim djelovanjem, tu su jastuk za koljena vozača, prednje bočni zračni jastuci te bočne zračne zavjese punom dužinom stakala. Na svim su sjedalima sigurnosni pojasevi sa tri točke vezanja, te ELR (Emergency Locking retractor) zaključavanjem koje se primjenjuje u slučaju prevelikog opterećenja. Pojasevi vozača i suvozača dodatno su opremljeni  pred-zatezačima te funkcijom ograničenja sile.  Corolla je opremljena sustavom WIL na prednjim sjedalima kako bi se smanjila mogućnost trzajnih ozljeda vrata slučaju udarca u stražnji kraj. Ukoliko se dogodi udarac u stražnji kraj vozila, struktura sjedala omogućuje da gornji dio tijela putnika utone prema natrag, prateći  kretanje donjeg dijela tijela i  glave, čime se smanjuje opasnost od trzajne ozljede.

         Corolla, legendarna limuzina u proteklih je 47 godina prodana u preko 40 milijuna primjeraka širom svijeta. Svoju popularnost i poželjnost bazira na visokoj kvaliteti, pouzdanosti i visokim standardima sigurnosti.  Najprodavaniji automobil na svijetu sada krasi dinamičan dizajn te izvrsna vozna svojstva koja donosi uz veliku udobnost i ekonomičnost.

         Prodaja 11. generacije u Hrvatskim Toyota salonima započela je prošlog mjeseca. Cijena Nove Corolle sa 1,33 benzinskim motorom od 99 KS i paketom  opreme Terra iznosi  121.200 kn. Serijski svi su modeli opremljeni kompletnim sigurnosnim paketom, klima uređajem, 6 brzinskim mjenjačem,LED dnevnim svjetlima, električnim prozorima,audio komandama na upravljaču, električno podesivim grijanim zrcalima, brojnim drugim elementima te 5 godina jamstva bez ograničenja kilometara.