Vozili smo

Nova Toyota Corolla – slatke brige za kupce

Toyota Croatia predstavila je novu 12. generaciju Corolle, koja stiže u 3 različite varijante.

Najnovija 12. generacija, osim racionalnih atributa poput kvalitete, pouzdanosti i trajnosti koji su do sada krasili Corollu, danas privlači pozornost atraktivnim dizajnom te osvaja najnovijom generacijom Hibridne tehnologije. Okupljenima se u dvorani Matis obratio Krešimir Bago direktor Toyota Croatia, te podsjetio da je Toyota Corolla najprodavaniji automobil svih vremena, prodana u preko 46 milijuna primjeraka. 

Suvremena Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C platforma donosi značajne dinamičke koristi novoj gami Corolla, kao i poboljšanja na planu ergonomije i preglednosti za vozačku poziciju.

Nova Corolla je ujedno i prvi model u Toyoti dostupan u dva različita hibridna sklopa. Hatchback i Touring Sports su prvi modeli koji će kupcima nuditi izbor unaprijeđenog 1.8-litarskog benzinca od 122 KS. A je tu i potpuno novi 2.0-litarski Hybrid Dynamic Force koji razvija 180 KS i označavaju novu eru hibridne strategije brenda Toyota. 

Također, po prvi put, Sedan verzija će biti dostupna s hibridnom tehnologijom s 1.8 litrenim motorom.

Uzimajući u obzir fokus na hibridnu tehnologiju, svi modeli palete Corolla će nuditi kupcima po samo jedan konvencionalni agregat: 1.2L turbo benzinski agregat od 114 KS za Hatchback i Touring Sports modele, te verziju od 132 KS u 1.6L benzincu dostupnom za Sedan varijantu.

Vozila bazirana na novoj platformi TNGA imaju najviše aktivne i pasivne sigurnosne standarde. Najnovija Corolla je dizajnirana tako da odgovara strogim standardima nezavisnih testiranja prilikom sudara (crash test), te osigurava visoku razinu aktivne sigurnosti putem sofisticiranih funkcija i najsuvremenije Toyota Safety Sense tehnologije. Potpuno nova lepeza Corolla modela s tri karoserijske izvedbe jasnije nego ikada do sada demonstrira dizajnerska rješenja koja variraju od sportskih i kompaktnih Hatchback modela, uglađenih i prilagodljivih Touring Sport modela, do rafiniranih i prestižnih Sedana.

Cijena nove Corolle kreće se u rasponu od : 

• Sedan 1,6 Valvematic Terra za 139.900 kn 

• Sedan 1,8 Hibrid Luna 189.900 kn 

• Hatchback 1,2 Turbo Terra 139.900 kn 

• Hatchback 1,8 Hybrid Terra 175.900 kn 

• Hatchback 2,0 Hybrid dynamic force Terra 203.900 kn 

• Touring sports 1,2 Turbo Terra 146.900 kn 

• Touring Sports 1,8 Hybrid Terra 183.300 kn 

• Touring Sports 2,0 Hybrid dynamic force Luna 210.900 kn