Vijesti

Novi Audi Q5 impresionirao na EuroNCAP testu

Novi Audi Q5 nagrađen je s pet zvjezdica na Euro NCAP testu, što predstavlja najvišu ocjenu ove organizacije. Najviši rezultat znači da je ovaj bestseler iz Ingolstadta među najsigurnijim automobilima u svojoj klasi.

Audi Q5 pokazao je svoje prednosti u svim vrstama testiranja. Ova nova generacija dobro prodavanog Audijevog modela zaslužila je visoke ocjene za zaštitu putnika, sigurnost djece i pješaka. Visokim ocjenama ovog SUV modela također su doprinijeli sustavi pomoći vozaču, koji su dio standardne opreme – uključujući pre sense city, sustav kočenja u nuždi koji reagira na vozila ispred automobila i na pješake.

Model Q5 postigao je izvrsne ocjene za sigurnost prilikom sudara, iako je njegova ukupna masa smanjena za 90 kg. Izvanredni rezultati NCAP testa ističu visoke standarde ove marke s četiri prstena u polju aktivne i pasivne sigurnosti, te laganih konstrukcija.

Euro NCAP provodi usporedna testiranja sigurnosnih značajki novih automobila od 1997. Članstvo ove organizacije za testiranje uključuje niz Europskih ministarstava prometa i automobilskih klubova, osiguravajućih društava i grupa za zaštitu potrošača. Njezin sveobuhvatni raspon testiranja značajno je zahtjevniji od specifikacija koje propisuju Europski zakonodavci.