Galerija Predstavljamo

Novi Caddy

Premijera četvrte generacije najprodavanijeg modela

Volkswagen gospodarska vozila po prvi put predstavljaju četvrtu generaciju iznimno popularnog Caddyja. Prodano je oko 1,5 milijuna nagrađivane prethodne generacije tijekom jedanaest godina u kojima se proizvodila. Taj će uspjeh novi Caddy zasigurno nastaviti budući da su ovo urbano dostavno vozilo i njegova srodna varijanta, koja se koristi u privatne svrhe, prošireni i unaprijeđeni u svakom aspektu.

Sustavi vožnje koriste najsuvremeniju tehnologiju, a Caddyjevi novi motori pružaju maksimalnu učinkovitost i usklađenost s normom ispušnih plinova EU6. Temelj za četiri TDI dizelske verzije uvijek su 4-cilindarski 2,0 l motori. Njihova snaga seže od 75 KS sve do 150 KS. Najmanju potrošnju goriva bilježi Caddy furgon Blue Motion, posebno razvijen za dostave unutar grada: „Sa svojom niskom potrošnjom goriva ispod četiri litre na 100 kilometara novi Caddy postavlja novi standard“, objašnjava dr. Eckhard Scholz, predsjednik uprave Volkswagen gospodarskih vozila. Scholz nastavlja: „Čak i novi 1,4l TGI motor, nasljednik iznimno popularnog Caddy EcoFuel motora, troši tek 4,1 kg prirodnog plina na 100 kilometara. Zbog smanjenja veličine i turbopunjača ovaj motor je proizveden s većom snagom u usporedbi s njegovim prethodnikom te troši i do 28 posto manje goriva. Ove brojke u vezi sa snagom pogoduju svima te su povoljne kako za okoliš, tako i za novčanik.

Što se tiče benzinskih motora, može se odabrati između njih tri. Oni sežu od 4-cilindarskog 1,2 l TSI motora sa 84 KS i 3-cilindarskog 1,0 l TSI motora sa 102 KS sve do velikog 4-cilindarskog 1,4 l TSI motora s izlaznom snagom od 125 KS. Brojne nove sigurnosne značajke i značajke udobnosti novog Caddyja štite putnike i pružaju potporu vozaču. „Kako bismo to postigli, ugradili smo velik broj sustava potpore za vozača, koji su bez premca u segmentu gradskih dostavnih vozila“, ističe Hans-Joachim Rothenpieler, član uprave za tehnološki razvoj Volkswagen gospodarskih vozila. Jedan od njih je sustav nadzora okoline „Front Assist“ koji uključuje City funkciju kočenja u nuždi: ako vozaču promakne prepreka pri brzini od 30 km/h, sustav automatski prilagođava kočnice i, u idealnom slučaju, u potpunosti sprečava sve sudare. U izvedbi s putničkim prostorom novi Caddy je primjerice dodatno opremljen i bočnim zračnim jastucima te zračnim zavjesama. Otprilike 22 posto svih sudara, koji uključuju ozljede, su sudari s više od jedne prepreke. Kako bi se što je više moguće smanjio rizik u vezi s ovim scenarijem, nagrađivani sustav multikolizijske kočnice uključen je kao standardna oprema u novom Caddyju. On nakon sudara automatski započinje s kočenjem ako vozač više nije u mogućnosti reagirati. Druge raspoložive opcije su sustavi „Light Assist“ i „Driver Alert“. Posljednji prepoznaje sva odstupanja od normalnog ponašanja tijekom vožnje i preporuča vozaču stanku kada je potreba za njom očigledna. Također je raspoloživa opcija grijanja vjetrobranskog stakla, čime je trajno zajamčena dobra vidljivost.

U slučaju opcijske automatske regulacije razmaka, skraćeno ACC-a, koja se aktivira pri brzinama od 0 do 160 km/h (DSG mjenjač) ili od 30 do 160 km/h (ručni mjenjač), radarski senzor nadzire razmak i relativnu brzinu u odnosu na vozila ispred. Korišten s DSG mjenjačem, ACC sustav također može usporiti vozilo, primjerice u kolonama ili kod prometnih zastoja, dok se ono u potpunosti ne zaustavi. U kombinaciji s radiouređajima Composition Colour i Composition Media te s radio-navigacijskim sustavom Discover Media kupcima se nudi mogućnost narudžbe kamere za vožnju unatrag. Opcijski sustav „Park Assist“ omogućuje automatizirano bočno parkiranje, kao i parkiranje okomito s kolnikom – osobito praktična značajka za usluge dostave.

Dizajn novog Caddyja ne oduševljava samo oštrijim rubovima i jasno definiranim površinama s otmjenom jasnoćom. Redizajnirani prednji i profilirano izvedeni stražnji dio vozila daju novom kombiju nepogrešiv karakter – dodatno obilježen novim izgledom prednjih i stražnjih svjetala. Zadržavajući iznimnu funkcionalnost, visokokvalitetno gradsko dostavno vozilo dobilo je značajno bolji nastup, ekskluzivnost i dinamičnost. U skladu s izražajnim vanjskim dizajnom, unutrašnjost vozila također sadržava naglašene linije i oblike. Upečatljive ukrasne letvice s integriranim otvorima za zrak i nova generacija infotainment opreme naglašavaju suvremen izgled novog Caddyja.

Novi Caddy lansirat će se u Njemačkoj koncem lipnja, dok će se u svim drugim zemljama pojaviti netom poslije.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 20150123VR004 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 20150123VR014 20150123VR015 20150123VR016 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7 Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7