Izdvojeno Vijesti

Novi centar dizajna Piaggio Grupe otvara se u Pasadeni, u Kaliforniji

Piaggio Grupa otvara napredni centar dizajna (Advanced Design Center) u SAD-u, u Pasadeni, Kalifornija. Vijest je u Miamiju objavio predsjednik i izvršni direktor Piaggio Grupe, Roberto Colaninno tijekom konvencije Piaggio Group Americas na kojoj je sudjelovalo više od tristo ovlaštenih prodavatelja iz SAD-a i Kanade kao i distributeri iz Južne Amerike. Na čelu naprednog centra dizajna Piaggio Grupe bit će Miguel Galluzzi, dizajner rođen u Argentini i odrastao u SAD-u. Njegovi projekti u Italiji uključuju neke od najslavnijih motocikala u proteklih dvadeset godina: Ducati Monster, Cagiva Raptor, Aprilia RSV4, koja je osvojila WSBK prvenstvo 2010., te novi Moto Guzzi California 1400 koji će biti lansiran na tržište ove jeseni. Dizajnerski centar u Kaliforniji usko će surađivati s Piaggio Group Style centrom, pod vodstvom Marca Lambrija, kao i sa centrima za istraživanje i razvoj u Italiji, Kini, Indiji i Vijetnamu.

        Tijekom konvencije Piaggio Grupe na Floridi, Roberto Colaninno i Miguel Galluzzi predstavili su pregled istraživanja i razvoja tehnologija mobilnosti prodavateljima Piaggio Group Americas. Rad centra u Pasadeni pokrit će sve proizvode Grupe i uključiti projekte vezane za rješenja koja koriste tehnologiju akumulacije energije i napredne materijale u svrhu razvoja inovativnih pogonskih agregata bez emisije štetnih plinova, a koji koriste alternativne izvore energije.

Konvencija Piaggio Group Americas bila je prilika za predstavljanje nekih od najvažnijih motocikala koji će stići na tržište u 2012. i 2013. godini. Među njima su nova Aprilia Caponord 1200 i Moto Guzzi California 1400, izvanredni ”cruiser” čije je lansiranje planirano za ovu jesen s međunarodnim predstavljanjem za novinare u SAD-u, s imenom koje je od Moto Guzzija stvorilo svjetsku marku. Događaju su prisustvovala dva Aprilijina vozača za WSBK prvenstvo 2012. godine; peterostruki svjetski prvak Max Biaggi, trenutačno vodeći u ukupnome poretku WSBK prvenstva te Eugene Laverty iz Sjeverne Irske.

Na američkom tržištu skutera, koje je pokazalo zanimljive znakove oporavka u 2011. godini (porast broja registriranih vozila od 6% u usporedbi s 2010. godinom), Piaggio Group Americas ostvarila je značajan napredak s povećanjem tržišnog udjela s 27,1% na gotovo 30% te s isporukom od 10.300 skutera (+63,8% u usporedbi s 2010. godinom) i prihodom od 35,4 milijuna eura (+53,0%). U 2011. godini Vespa LX u svojim različitim verzijama ostvarila je prodajni rezultat od 5.300 jedinica u SAD-u te je time najprodavaniji europski dvokotač na tome tržištu. Piaggio Grupa je u 2011. godina ostvarila i rast prodaje od 26% na američkom tržištu motocikala. Na kanadskom tržištu skutera, Piaggio grupa je podigla svoj tržišni udio na 28% te ostvarila povećanje prodaje od 103% na kanadskom tržištu dvokotača (skutera i motocikala).