Izdvojeno Vijesti

Novi Ford Ranger je najsigurniji pickup

Ford Ranger je zacementirao svoju poziciju kao najsigurniji europski pickup prošavši dosad najteže sigurnosne zadatke po Euro NCAP-u. Stručnjaci za testiranja na sudar ponovno su ocjenjivali Ranger po novom bodovnom sustavu uvedenom 2012. godine i pickup je osvojio maksimalni broj zvjezdica. Rezultat govori da Ranger ostaje jedini pickup u prodaji koji ima pet zvjezdica. Najprodavaniji Focus također je zadržao svojih pet zvjezdica nakon ponovnog ocjenjivanja.

         “Euro NCAP testovi na sudar 2012. su barometar sigurnosti prema kojem će svi automobili biti mjereni, a to što su Focus i Ranger ponovno dobili pet zvjezdica je izvanredan uspjeh,” rekao je Stuart Soughgate, direktor za sigurnost Fordovih automobila. “Sigurnost je temeljna vrijednost za Ford Motor Company i iznimno smo zadovoljni što su Ranger i Focus zadovoljili, pa i premašili visoke standarde koje zahtijeva Euro NCAP,” dodao je.

Ranger ima jedinstvenu zaštitu za pješake koja uključuje strukturu ispod poklopca motora koji smanjuje mogućnost ozljeda glave pješaka. Prednji odbojnik napravljen je od materijala koji upija energiju što dodatno povećava sigurnost. S tim opcijama Ranger je i postigao rekordno visoke ocjenu Euro NCAP-a za zaštitu pješaka.

Glasnogovornik Euro NCAP-a,  Michiel van Ratingen rekao je, “Naš bodovni sustav je revidiran kako bi se još veći naglasak stavio na važnost zaštite pješaka. Novi Ford Ranger je jedino vozilo u klasi koje je osvojilo ocjene koje tražimo od vozila s dobivenih pet zvjezdica za sigurnost.”