Izdvojeno Predstavljamo

Novi Mégane R.S. 275 Trophy

Tradicija ekskluzivnih, sportskih modela Renault Sport nastavlja se modelom Mégane R.S. 275 Trophy, novom ograničenom serijom Méganea R.S.

U skladu s nedavnim redizajnom, najsportskija inačica Méganea diči se tehničkim poboljšanjima i jedinstvenim izgledom. Mégane R.S. 275 Trophy najnovija je prinova velike obitelji posebnih izdanja modela Mégane, započete inačicom Trophy 2011. i proširene inačicama Red Bull Racing RB7 (2012.) i Red Bull Racing RB8 (2013.).

Iznimno cijenjena zbog ponašanja na cesti i performansi u vožnji stazom, šasija Cup s diferencijalom s ograničenim proklizavanjem serijski je dio Méganea R.S. 275 Trophy. Kako bi kupci mogli posve iskoristiti dinamičke kvalitete automobila, inženjeri Renault Sporta opsežno su preradili motor Méganea R.S. i izvukli 10 dodatnih konjskih snaga. Dvolitreni benzinac sada razvija 275 KS, a najveća se snaga ostvaruje pri 5.500 o/min u prvom i drugom stupnju. Istodobno je najveći okretni moment (360 Nm) dostupan u širem rasponu okretaja, od 3.000 do 5.000 o/min. Unatoč većoj snazi, zadržane su mala potrošnja goriva i emisije ispušnih plinova od samo 7,5 l/100 km, odnosno 174 g CO2/km.

Renault Sport i Akrapovič, proizvođač ispušnih sustava za motocikle i automobile sportskih performansi vrhunskog renomea, svoju su suradnju okrunili titanijskim ispušnim sustavom, koji je dio serijske opreme. Osim manje mase, zahvaljujući uporabi titanija Mégane R.S. 275 Trophy odlikuje se i posebnim, reskijim brujanjem koji će se zasigurno svidjeti onima koji cijene sportski zvuk motora. Mégane R.S. 275 Trophy početak je suradnje sa svjetski poznatim proizvođačem amortizera, tvrtkom Öhlins. Automobil ograničenog broja primjeraka može se naručiti i s prilagodljivim amortizerima s čeličnim oprugama Öhlins Road & Track. Taj tehnološki napredak koji se primjenjuje u automobilizmu i u Méganeu N4 omogućuje vozačima da jednostavno i bez pomoći prilagode postavke amortizera. Za one koji dane vole provoditi na stazi u dodatnoj ponudi Méganea R.S. 275 Trophy nalaze se i gume MICHELIN Pilot Sport Cup 2. Tu gumu iznimno visokih performansi zajednički su razvili Michelin i Renault Sport posebno za tu ograničenu seriju Méganea s prednjim pogonom.

Novi detalji obuhvaćaju oznake Trophy na sivoj prednjoj masci u stilu Formule 1, dok se na posebnoj karoseriji nalaze naljepnice Trophy. Siva je boja odabrana i za zastavicu sa šahovnicom na donjem dijelu vrata. Bočne letvice sa serijskim brojem automobila dokaz su ekskluzivnosti ograničene serije. Mogu se naručiti i 19-inčni crni naplatci Speedline Turini izvedeni od onih koji se mogu pronaći na trkaćim inačicama Méganea.

U unutrašnjosti Méganea R.S. 275 Trophy nalaze se školjkasta sjedala Recaro od kože i alkantare s istaknutim crvenim šavovima. Crveni se šavovi nalaze i na stražnjoj klupi, a nasloni za glavu ukrašeni su oznakama Renault Sport. Ostali istaknuti detalji u unutrašnjosti su crveni šavovi na upravljaču od alkantare i ručnoj kočnici, te ručica mjenjača od legure zamak.

Zahvaljujući snažnijem motoru, novim tehničkim obilježjima preuzetim iz automobilizma i agresivnijem stavu, Mégane R.S. 275 Trophy automobil je ograničene serije koji će zacijelo privući ljubitelje ekskluzivnih sportskih automobila.

Mégane R.S. 275 Trophy biti će dostupan u dvadesetak zemalja na pet kontinenata, uključujući Australiju, Ujedinjeno Kraljevstvo, Maleziju, Njemačku i Južnoafričku Republiku. Knjige narudžbi otvaraju se 3. lipnja u Francuskoj, gdje će cijena s davanjima iznositi 38.000 €.

Renault_57361_global_en Renault_57362_global_en Renault_57363_global_en Renault_57364_global_en Renault_57368_global_en Renault_57369_global_en Renault_57370_global_en Renault_57371_global_en Renault_57372_global_en