Vijesti

Novi Mitsubishi Outlander PHEV

Novi Mitsubishi Outlander PHEV modelske godine ’19. ostvario je izvanrednu emisiju CO2od 46 g/km i to u novom ‘stvarnom svijetu’ WLTP testiranja potrošnje goriva i emisije ispušnih plinova

Mitsubishi Outlander PHEV 2019 je jedan od prvih plug-in hibridnih automobila službeno ocijenjenih po novom, daleko rigoroznijem WLTP testu potrošnje goriva i emisija CO2bliskim realnim uvjetima. Inovativni SUV, opsežno dotjeran za modelsku godinu 2019, ostvario je emisiju od samo 46 g/km i maksimalni EV doseg od 45 km. To znači da će u Hrvatskoj biti opterećen rekordno niskim PPMV-om u kategoriji od oko 7.000 kn, što će ga, čak i bez državnih poticaja, učiniti opasnim rivalom dizelskim konkurentima.

Mnogi konkurentni plug-in hibridni modeli više neće biti klasificirani kao vozila ultra-niske emisije nakon WLTP testova, a za neke nije isključeno i povlačenje sa tržišta. Outlander PHEV MY19 postiže impresivnu učinkovitost kao rezultat opsežnih zahvata radi kojih nudi iznimna svojstva i užitak u vožnji. Novi 2,4-litreni benzinski motor uz podršku MIVEC varijabilnog sustava upravljanja radom ventila za glatko prebacivanje iz Otto u Atkinsonov ciklusa rada, ovisno o režimu vožnje. Uz to ostvaruje i veću snagu u odnosu na prethodnika (99 kW prema 89 kW) i veći okretni moment u širem rasponu broja okretaja (211 Nm prema 190 Nm).

Električni pogon također je poboljšan te stražnji elektro-motor sada daje 70kW maksimalne snage, izlazna snaga pogonske baterije je povećana 10% uz veći kapacitet od 13,8kWh. Maksimalna snaga sustava sada iznosi čak 175 kW (238 KS).

Osim pogonskog sklopa, novi Mitsubishi Outlander PHEV poboljšan je i na drugim područjima: ovjes je nanovo podešen za veću ugodu u gradu na niskim brzinama, dok novi “Sport mode” donosi brži odaziv na gas i još više trakcije preko sustava Super All-Wheel Control. Volan je direktniji i daje bolji osjećaj za podlogu, a veći prednji diskovi (17“) s dvo-kalipernim čeljustima oštrije „grizu“. Tu je i novi “Snow mode” za vožnju na vrlo klizavim površinama.

Novi Mitsubishi Outlander PHEV je također i profinjeniji, prednja sjedala su udobnija, novi su instrumenti i prekidači, dodani su kanali za ventilaciju na stražnjoj klupi, više je USB priključaka i novi su dekorativni elementi. Izmjene prednjeg dijela uključuju redizajniranu masku hladnjaka, prednji odbojnik i svjetlosne elemente koji osobito naglašavaju razliku između novog i starijeg modela. Stražnji dio je dotjeran novim odbojnikom i velikim krovnim spojlerom. Točka na i su novi 18“ naplatci od lake slitine.

Novi Mitsubishi Outlander PHEV MY19 dostupan je od rujna po cijeni od 307.000 kn za izvedbu Intense i 365.000 kn za Premium.