Izdvojeno Predstavljamo

Novi Nissan Qashqai – iznova izumljen

S poznatom Nissanovom inovativnošću i uzbudljivošću u temelju, novi je Qashqai otkriven tijekom očaravajuće 3D predstave digitalnog mapiranja uz pomoć društvenih mreža u Londonu, koja je označila početak druge generacije crossovera. Više od pet tisuća ljudi, malen ali relevantan uzorak Qashqaijevih vozača iz cijelog svijeta, poslalo je slike koje prikazuju najbolje tehničke inovacije. Sve one danas su se stopile u oblik posve novog Qashqaija, prvi put otkrivši svijetu njegov izgled.

Nissan Qashqai već dugo predvodi tržište crossovera, od 2007. proizvedeno ih je više od dva milijuna. Privlači kupce u segmentu C koji traže više stila, tehnologije i uzbuđenja, kao i one koje zanima smanjenje obujma, tj. veća učinkovitost. Posve novi Qashqai trebao bi učvrstiti Nissanov vodeći položaj u razredu crossovera nakon što krene u prodaju na svjetskim tržištima.

Vrhunska tehnologija, dizajn druge generacije crossovera i unaprijeđena dinamičnost zajedno tvore okosnicu novog Nissan Qashqaija.

 Dojmljivi je Qashqai 49 mm dulji od sadašnjeg modela i neznatno niži i širi. Stoga ima otmjeno i postojano držanje, a istodobno je zadržao crossoverski stil, kompaktne dimenzije i povišen položaj vožnje. Jedinstvena obilježja – među njima i školjkasti poklopac motora – izgledaju vrhunski i zadržali su snažne Qashqaijeve vizualne gene.

 Poput svakog novog Nissana, Qashqai je prepun inovativne tehnologije. Vozačima nudi cjelovit paket naprednih tehničkih obilježja koja unapređuju svaki aspekt vožnje. Nissanov Safety Shield sada obuhvaća sustave za autonomno kočenje u nuždi, održavanje vozačeve pozornosti i prepoznavanje prometnih znakova te još nekoliko bitnih pomoćnih sustava, a sustav inteligentne pomoći pri parkiranju gradske manevre lišava stresa. Novim Qashqaijem vrhunsku se tehnologiju želi učiniti pristupačnijom nego ikad prije.

 Inovacije se nastavljaju nikad bogatijom i učinkovitijom ponudom pogonskih sklopova. U svaki je motor ugrađen turbopunjač radi smanjenja obujma, emisija i potrošnje goriva, ali i očuvanja izvrsnih performansa uz najmanje ispuštanje CO2u klasi – od samo 99 g/km. Učinkovitost je dodatno povećana opsežnim programom smanjenja mase, što je rezultiralo gubitkom 40 kg kod nekih modela unatoč mnogobrojnoj novoj opremi.

 Premda će na većini tržišta inačice s prednjim pogonom biti najprodavanije, inačice s pogonom na sve kotače ALL-MODE 4×4-i također će biti dostupne u paru sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem ili posve novim Xtronicom.

 Primamljivost unutrašnjosti Qashqaijeve palete uvelike je povećana dramatičnim povećanjem kvalitete materijala i oblikovanja. Svestranost je također ostala temeljno obilježje; Nissanovi su konstruktori smislili inovativne načine da Qashqai uklope u vozačevu svakidašnjicu. S više putničkog prostora i većim obujmom prtljažnika, povećanim sustavom pomične podnice, novi Qashqai čak nudi prostor za spremanje police prtljažnika kada nije u uporabi.

 Novi će Qashqai biti prvi model u prodaji građen na novoj platformi Alijanse Renault-Nissan – CMF (Common Module Family), koja kupcu donosi iznimno djelotvorna inženjerska rješenja.

 Oblikovan je i konstruiran u Europi za europske kupce. Novi su Qashqai, naime, oblikovali Nissanovi stručnjaci u Nissan Designu Europe (London, UK) i Nissanovu europskom tehničkom centru (Cranfield, UK i Barcelona), a proizvodit će se u Sunderlandu. Velik su doprinos dali i Nissanovi dizajneri i inženjeri iz japanske Atsuge.

111514_1_5 111323_1_5 111324_1_5 111327_1_5 111333_1_5 111334_1_5 111337_1_5 111352_1_5 111355_1_5 111360_1_5 111362_1_5 111421_1_5