Galerija Predstavljamo Vijesti

Novi Passat u Ženevi

  • Tehnički opsežan update bestselera otvara put u budućnost serije modela
  • Premijerno u Passatu: novi „Travel Assist“ omogućuje djelomično automatiziranu vožnju pri brzini od 0 do 210 km/h
  • Uvijek povezana: nova generacija infotainment sustava s
  • fiksno integriranom SIM karticom donosi nove online značajke u vozilo

Rekord u proizvodnji u trenutku premijere novog Passata: ovaj će bestseler na proljeće probiti dosadašnju granicu od 30 milijuna primjeraka. Time će postati najuspješnijim modelom srednje klase na svijetu. Jedno je jasno: 30-milijunti Passat bit će primjerak progresivno usavršene 8. generacije ovog modela. Velik tehnički update – Passat u kojem su objedinjene najaktualnije inovacije marke. Svoju premijeru novi će Passat proslaviti na Salonu automobila u Ženevi. Njegova će pretprodaja krenuti u svibnju u određenim zemljama, a na tržište će se početi uvoditi u rujnu (Njemačka).

„Travel Assist“ slavi svoju svjetsku premijeru u Passatu i to u obje izvedbe: kao limuzina i kao Variant. Taj će model biti prvi Volkswagen koji će sa svojim novim sustavom IQ.DRIVE moći ponuditi djelomično automatiziranu vožnju pri bilo kojoj brzini (od 0 do 210 km/h). K tomu će novi Passat – također kao prvi model ove marke na svijetu – na tržište doći s revolucionarnim upravljačem. On registrira dodir vozača i tako čini interaktivno sučelje prema sustavima kao što je „Travel Assist“. Još jedan novitet u Passatu predstavlja „Emergency Steering Assist“; ovaj sustav regulacijom kočenja povećava sigurnost pri izbjegavanju prepreka. Nova, interaktivna „IQ.LIGHT – LED Matrix glavna svjetla“ pretvorit će noć u dan – inovativna tehnologija svjetla koja je do sada bila dostupna samo za aktualni Touareg.

Istovremeno s novim Passatom uvodi se i treća generacija modularnog infotainment sustava (MIB3). Stoga „App Connect“ – sučelje za integraciju aplikacija za smartphone – prvi put u Volkswagenu nudi bežičnu integraciju aplikacija za iPhone preko bežičnog sustava „Apple CarPlayTM“. Passat će k tomu od sada putem sustava MIB3 po želji biti neprestano online jer su novi infotainment sustavi serijski opremljeni integriranom SIM karticom. Osim poboljšanih navigacijskih usluga s informacijama u stvarnom vremenu, dostupne su i nove tehnologije, usluge streaminga glazbe, internetski radio, (online) rukovanje govornim naredbama, neometana upotreba online usluga „Volkswagen We“ te buduća prenosiva namještanja vozila koja se temelje na tehnologiji oblaka. Također će biti moguće upotrebljavati pametne telefone kao „mobilne ključeve“ za otvaranje i pokretanje Passata.

MIB3 i novi „Digital Cockpit“ čine digitalno umreženu cjelinu. U odnosu na prethodni sustav („Active Info Display“) digitalni su instrumenti dosljedno unaprijeđeni. Grafički prikazi sada još kontrastnijeg zaslona jasni su i kvalitetni. Spektar funkcija podignut je na novu razinu. Pritom se tri različite konfiguracije zaslona sada mogu aktivirati pomoću samo jedne tipke preko novog višenamjenskog kola upravljača.

Unaprijeđen je i spektar pogona. Primjerice Passat GTE – plug-in hibridni model serije koji od sada dolazi sa znatno većim električnim dosegom. On sada iznosi otprilike do 55 km u novom WLTP ciklusu; to odgovara dosegu od cca 70 km prema NEDC ciklusu. Passat GTE sa svojom kombinacijom e-motora i učinkovitog benzinskog turbomotora (snaga sustava od 160 kW/218 KS) istovremeno nudi prednosti udobnog i sigurnog vozila za duge dionice. Passat GTE već sada postiže granične vrijednosti norme za ispušne plinove Euro 6 koja će vrijediti tek od 2021. godine za nova vozila. Svi ostali TSI i TDI pogoni ispunjavaju normu za ispušne plinove Euro 6-TEMP. K tomu je općenito svaki novi Passat – bez obzira na to je li riječ o benzinskom ili dizelskom motoru – opremljen filtrom za čestice.