Izdvojeno Vijesti

Novi Peugeot 308 dobio 5 zvjezdica na Euro NCAP testu

Novi Peugeot 308, predstavljen na salonu automobila u Frankfurtu i lansiran u Francuskoj i Njemačkoj krajem rujna, dobio je maksimalnih pet zvjezdica na Euro NCAP testu. S pojedinačnim rezultatom od 5 zvjezdica u 4 kategorije (zaštita odraslih osoba, djece, pješaka i sigurnosni sustavi), novi Peugeot 308 potvrđuje visok nivo sigurnosti. Testovi koje je provela neovisna organizacija Euro NCAP realizirani su po novom i strožem protokolu. S rezultatom od 5 zvjezdica u 4 kategorije (zaštita odraslih osoba, djece, pješaka i sigurnosni sustavi), novi Peugeot 308 potvrđuje visok nivo sigurnosti, posebno serijskom opremom koju posjeduje: eegulator-limitator brzine, ESP + ASR, šest zračnih jastuka (dva prednja, dva bočna, dvije zračne zavjese), Isofix s tri točke pričvršćenja, pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Assist) od 2. nivoa opreme Active i električna parkirna kočnica od 3. nivoa opreme Allure. Novi 308 također posjeduje mnogo druge opreme za pomoć u vožnji: aktivni regulator brzine, upozorenje na opasnost od sudara, automatsko kočenje u hitnom slučaju, otključavanje i pokretanje vozila bez ključa, sustav za nadzor mrtvog kuta, kamera za vožnju unatrag…

         Peugeot i-Cockpit nove 308-ice također doprinosi dobrom ugođaju u kabini zahvaljujući malom volanu, visoko postavljenim instrumentima, velikom 9,7’’ ekranu na dodir i povišenoj centralnoj konzoli.

Novi Peugeot 308 nastavlja s lansiranjima na velika europska tržišta i već je, dva mjeseca nakon svoje komercijalizacije, zabilježio više od 24.000 narudžbi.