Galerija Vijesti

Novi Porsche 718 GTS modeli

Skrojeni za dizajn i sportski osjećaj
S novim 718 Boxster GTS i 718 Cayman GTS s dva sjedišta Porsche nastavlja širenje svoje obitelji srednje velikih motora. Novorazvijeni usisni trakt i optimirani turbo punjač sa 2,5-litrenim četverocilindričnim bokser motorom, zaslužni su za povećanje snage na 269 kW (365 KS). Pogonski mehanizam time je snažniji za 11 kW (15 KS) u odnosu na 718 S model, i do 26 kW (35 KS) naspram prethodnih GTS modela s atmosferskim motorom. Nova sportska vozila sa srednje velikim motorima sada su dostupna s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. Ovisno o željama kupca moguće je naručiti i Porscheov automatski PDK mjenjač. Niz opcija kao što su Porsche Torque Vectoring (PTV) s uključenom mehaničkim zatvaračem stražnjeg diferencijala ili Sport Chrono paket ubrajaju se kod GTS-a u standardnu opremu; isto vrijedi i za Porsche Active Suspension Management (PASM) koji karoseriju vozila spušta za deset milimetara.
Veće performanse kroz više snage
Najveći okretni moment od 430 Nm zaslužan je za poboljšane vrijednosti ubrzanja i fleksibilnosti, a nalazi se između 1.900 i 5.000 okretaja u minuti. U kombinaciji s PDK-om i Sport Chrono paketom GTS modeli sprintaju od nule do 100 km/h za 4,1 sekundu. Maksimalna brzina doseže 290 km/h.
Tipično za GTS: brojni crni elementi izvana i unutra
GTS modeli razlikuju se unutar serije modela 718 ne samo po pitanju tehničkih, nego i optičkih obilježja. S prednje strane nova Sport Design obloga naglašava sportski karakter vozila. Tipično za GTS modele, prednja svjetla i Bi-Xenon svjetla su zatamnjena. Straga se nalaze također zatamnjena stražnja svjetla, crni natpis, crni stražnji odbojnik i centralno postavljene crne sportske ispušne cijevi serijskog sportskog ispušnog sustava koji GTS čine prepoznatljivim. Crni GTS natpisi na pragovima vrata i crni, svilenkastim sjajem lakirani 20-inčni kotači zaokružuju pogled na vozilo s bočne strane.
Visokokvalitetna Alcantara oprema i Porsche Track Precision App
Geni GTS-a odredili su i izgled interijera. Štoperica serijskog Sport Chrono paketa centralno je integrirana u instrumentnu ploču. Vozač i suvozač mogu uživati u sportskim sjedištima čiji su središnji dijelovi, analogno s ostalim GTS modelima Porschea, izrađeni od Alcantare. Dvostruko električno podesiva sportska sjedišta Plus s GTS natpisom na naslonima za glavu osiguravaju dodatno bočno podupiranje i udobnost. Uz to je u unutrašnjosti zastupljen visok udio Alcantare koji je, između ostalog, prisutan na obruču volana, središnjoj konzoli i naslonima za ruke. Nadalje, tu je i Porsche Track Precision App (PTPA) za vozače s posebnom strašću za sportskom vožnjom: ova aplikacija omogućava, primjerice, automatsko zapisivanje, detaljno pri- kazivanje i analizu podataka o vožnji na pametnom telefonu.
Modeli 718 GTS od sada se mogu naručivati te će od sredine prosinca 2017. g. biti dostupni u prodaji. Cijene s uključenim PDV-om i opremom specifičnom za pojedinu zemlju u Njemačkoj su:
718 Boxster GTS od 78.160 eura
718 Cayman GTS od 76.137 eura