Vijesti

Tiguan – 4×4 auto godine

Čitatelji najvećeg europskog časopisa za terenska vozila Auto Bild Allrad odabrali su novi Tiguan za „Automobil godine s pogonom na sve kotače“. Ovaj uspješni kompaktni SUV marke Volkswagen dobio je nagradu u kategoriji „Terenska i SUV vozila do 30.000 eura“. Nakon što je uveden na tržište 2007. godine, Tiguan je s ovom nagradom ukupno pet puta osigurao poželjni naslov „Automobila godine s pogonom na sve kotače“.
Tiguan već godinama čini važan stup marke Volkswagen po pitanju njezinih proizvoda. Preko 2,8 milijuna primjeraka prodano je od 2007. godine na više od 170 tržišta tako da je omiljeni kompaktni SUV postao najprodavaniji model. S novim Tiguanom Volkswagen želi nastaviti sa svojom pričom o uspjehu, a pri tome nije samo usavršio područje udobnosti i funkcije. I novi dizajn sada je elegantniji te istovremeno zrači snagom i suverenošću. U odnosu na prethodni model istovremeno je povećana unutrašnjost i dorađeno je područje infotainmenta.
Novi Tiguan oduševljava izborom motora, koji uključuje osam varijanti od 115 do 240 KS – svi redom snažniji i štedljiviji od njihovih prethodnika. Četiri među njima serijski su opremljena pogonom na sve kotače 4Motion. Za novi Tiguan dostupne su brojne inovativne sigurnosne tehnologije i sustavi potpore. U njih se između ostalog ubrajaju Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi i integriranom funkcijom prepoznavanja pješaka, Lane Assist, proaktivna zaštita putnika i aktivni prednji poklopac za zaštitu pješaka i biciklista (u sklopu serijske opreme). Međutim i brojni sitni detalji doprinose tome da se vožnje i putovanja učine što udobnijima. U njih se ubrajaju i nova opcijski dostupna sjedala ergoActive, spušteni utovarni rub i sustav „Easy Open and Close“ za jednostavniji utovar i istovar prtljage.