Vijesti

Novi Tiguan je „Auto Trophy 2015“

Novi Tiguan okrunjen je nagradom „Auto Trophy 2015“. Drugu generaciju ovoga kompaktnog SUV vozila odabralo je međunarodno čitateljstvo časopisa Autozeitung u kategoriji „Terenska vozila do 30.000 eura“. Time je prestigao 21 suparnika i nadovezao se na uspjeh svoga prethodnika.

Po drugi su puta čitateljice i čitatelji časopisa Autozeitung i drugih međunarodnih stručnih časopisa iz grupacije Bauer Media Group bili pozvani odabrati najbolje automobile iz svih klasa. Jürgen Stackmann, član predstavništva marke Volkswagen osobnih vozila, primio je odlikovanje za novi Tiguan i objasnio: „Zaista smo radosni što je nagrada ‘Auto Trophy’ dodijeljena ovome fantastičnom automobilu. Novi Tiguan sa svojim dinamičnim dizajnom i inovativnim tehnologijama ima sve preduvjete – baš poput njegova prethodnika – za pokoravanje segmenta kompaktnih SUV vozila.

Nakon više od 2,6 milijuna prodanih vozila iz prve generacije, novi Tiguan slavio je svoju svjetsku premijeru na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu IAA. Nova modelska serija konstrukcijski se, i to kao prvo SUV vozilo, temelji na MQB platformi (modularna poprečna platforma), zahvaljujući kojoj su proporcije karoserije novoga Volkswagen terenskog vozila izvedene upadljivo sportski. Sustavi potpore usavršuju udobnost, dinamiku i sigurnost, dok online usluge stvaraju nove dimenzije praktičnosti. K tomu se u opsege funkcija infotainment sustava pomoću aplikacije App-Connect mogu integrirati svi aktualni smartphoneovi s operativnim sustavima Apple i Android, a zahvaljujući aplikaciji „Media Control“ čak i tablet računala postaju integrativnim sastavnim dijelom ovoga automobila.

Nagrada „Auto Trophy“ jedno je od najznačajnijih odlikovanja za automobile u Njemačkoj. Dodjela nagrada održala se u Hamburgu, u prisutnosti znamenitih predstavnika iz svijeta gospodarstva i javnog života.